Att byta mindset

jagmidnatt

frukost2

När jag vaknade i morse var det inte med någon peppiga måndagskänsla. Jag hade drömt så där rörigt och intensivt hela natten, ni vet så där så att en nästan är utmattad när en vaknar? I alla fall, det är så himla lätt för mej att stanna i den känslan då, tänka att det här blir en ångestdag. Men på senaste tiden har jag märkt att jag faktiskt kan byta ut det där mindset:et, för tankar är ju ändå bara tankar och de går att ändra. Mitt bästa knep är att försöka tänka på de positiva sakerna jag faktiskt har samt att gå upp och GÖRA grejer. Det behöver inte alls vara något avancerat, ibland kan det faktiskt räcka med att gå ut med soporna (jag veeeet, så glamoröst) bara för att få andas lite frisk luft. Att äta en god frukost, ta han om mej själv kan också hjälpa. Oftast känns det då bättre efter en stund. För jag tror så här: Efter min utmattningsdepression blev det liksom en vana att inte må så toppen. Om jag då inte aktivt arbetar emot så är det lätt att jag återfaller till den gamla vanan. Ni vet, vi har pratat om det förr, hur dåliga de än är så har gamla vanor en förmåga att kännas trygga.

Förresten! OBS: Detta inlägg handlar inte om att må riktigt psykiskt dåligt. Det vore riktigt illa om jag skrev: ”Det är bara att rycka upp sej!”. Det här handlar bara  om min egna lilla vardagsgråhet. Mår en dåligt på riktigt ska en ha hjälp. Punkt.

Hur är det med er idag – Måndagspepp eller måndagsblues?

2 tankar om “Att byta mindset

  1. Lite både och! Jobbar denna vecka då cirka alla mina kollegor har sportlov, så det är lite bluesigt… Dock gick första sportlovsjobbdagen mycket bra, så det känns ju ändå lite peppigt. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s