Befrielsen i andras operfekthet

länkkärlek2

Jag tycker Linnéa skriver så himla bra om hur skönt det kan vara att höra att andra inte heller lever helt perfekta liv. Det kan ju nämligen lätt bli så, att en tror att andra jämt har kul, har perfekta hem, hinner allt o.s.v när en ser till sociala medier. Jag är själv inte oskyldig. Så här: Linnéa skrev i sitt inlägg, angående att dela med sej av det operfekta:

Kan inte ni också göra det? Ge lite av den andra sidan också så jag får läsa och titta och andas ut litegrann?

Efter att ha läst de raderna så kommenterade jag direkt och berättade om min långt ifrån perfekta dag: Det var en trött och svullen jag, diskberg, katter som rivit ned blomkrukor och lekt med jorden, någon som spytt (katt alltså) – Detta möttes jag av när jag gick upp i morse.

Sen tänkte jag efter lite till när jag läste Linnéas inlägg: Min lilla morgonmisär har verkligen inte synts på min blogg idag. En kan inte ens föreställa sej den, när det enda en ser är bilder på en stylad raw cheesecake (yes, är ju ALLTID nyttig också..ehm)

Nu tänker jag  i och för sej så här: Jag kommer nog aldrig att ta kort på en full diskbänk eller tvättkorg, men jag tänker att en inte får vara så himla rädd att prata om det operfekta (Mia gjorde ju förresten en himla bra insats för operfektheten för några veckor sedan, fick massor av bloggar att prata om sina operfekta sidor). Men jag tänker så här: Ni får ha i bakhuvudet att om ni ser någon bild på min blogg som visar ett, till synes perfekt hem, så kan ni tänka på min tvättkorg som allt som oftast är överfull….

Känner ni er någonsin sämre av sociala medier?

 

6 tankar om “Befrielsen i andras operfekthet

 1. Jag känner mig nog aldrig sämre av sociala medier, för jag vet ju att jag gör likadant… Men det kan nog vara bra att reflektera över ibland!
  T.ex. igår när jag var ute och sprang: lade upp en bild på insta, med en bildtext i stil med ”9,97 härliga kilometer”… Det var ju härligt att springa. Och det var ju fint ute och så. Men det var kanske överdrivet att säga att ALLA de 9,97 km var härliga. Sammantaget ja, men fasen vad jobbig kilometer 1 och 9 var till exempel. Framgick nog på bloggen men inte på insta…

  Gilla

  • Jag försöker ha det perspektivet också: När en ser till synes perfekta liv så vet ju jag att jag i mångt och mycket gör likadant. Det är om jag känner mej liten och svag någon dag som jag tar åt mej.

   Gilla

 2. Tja, tillfälligt kanske men är det något jag blir väldigt provocerad av (som typ, alltid perfekt städat haha!) så avföljer jag. Inte värt att störa sig över. Däremot blir jag fascinerad över hur mycket pengar ”alla andra alltid” har. Jag har förstås ingen aning om deras ekonomiska situation eller ifall de sitter med övertrasserade kreditkort men när det är designpryl efter designklädesplagg efter designväska så blir jag lite…avundsjuk :-). Känner mig inte sämre för det. Har ju det väldigt, väldigt bra i jämförelse med typ 90% av jordens befolkning…

  Gilla

  • Det är ju sant: En får inte glömma att känna tacksamhet för att en har det så pass bra också. Fast, sen tycker jag absolut inte att en ska få dåligt samvete om en blir lite avis på en designväska 🙂 Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

   Gilla

 3. Jorå. Jag kan känna mig väldigt gammal, stel och oduglig när jag ser andras avancerade yoga-poser. Jag kan känna att jag tränar lite eftersom jag aldrig hinner springa långpass eller planera mitt liv kring träningen. Jag känner mig som en dålig morsa som inte göder upp ungen med enbart ekologiska varor. Hon får dessutom ha fleece på sig ibland trots att det är gjort av pet-flaskor… Och ja, vi äter falukorv hemma hos oss trots att den i vissa kretsar betraktas som giftig och som extremt dålig mat. Jo, jag kan känna mig ganska värdo och inte så perfekt ibland, men det går över! 🙂

  Gilla

  • Huvudsaken är att det gör över! 🙂
   Sen tänker jag, speciellt när det kommer till Instagram kanske, att en ofta följer så många men på något konstigt vis ändå lyckas dra ihop allas lycka till en och samma person som liksom har allt: Fint hemma, tränar massor, perfekt klädd, alltid gör mysiga utflykter.. Men i själva verket rör det sej om 4 olika.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s