Projekt: Rejälare frukost!

frukost1

frukost2

Jo, jag skrev ju tidigare om min frukostovana, att jag har lite problem att komma ihåg att äta frukost ibland. Idag kom jag på en till frukostrelaterad grej som jag vill ändra på: Jag måste äta MER till frukost. Så här: Jag blir ingen trevlig människa med lågt blodsocker (vem blir?), dessutom har jag så himla lågt blodtryck att det tillsammans med lågt blodsocker resulterar det i katastrof och svimkänsla. Det kombinerat med att vi har så knepiga tider här hemma p.g.a att Daniel jobbar så olika,  även kombinerat med att jag är uuuusel på att äta mellanmål, gör att jag ganska ofta går omkring med lågt blodsocker även om jag försöker äta bra när jag väl äter. Detta gör mej sammantaget: Trött, tjurig och sjukt hungrig till kvällen, som att kroppen vill kompensera.

Men i alla fall: När jag väl kommer ihåg att äta min frukost så blir det rätt lite. Äter jag ex. chiapudding så äter jag bara det, äter jag yoghurt så är det allt som oftast utan något komplement. Sen är det inte sällan som jag äter mat först vid 15 -Ni hör ju? Så dumt!

Så vad gör en? En kommer på en åtgärdsplan för att bli en piggare och gladare människa! Det första jag tar tag i är att äta en frukost som gör mej riktigt mätt och ger mej jämn energi. Idag åt jag t.ex. chiapudding och 2 ägg med en klick smör (är det något jag lärt mej efter lchf-perioden så är det att fett ger bra mättnad, jämt blodsocker och energi). Min andra åtgärd är att verkligen försöka äta mer mellanmål.

Jo, så höll jag på att glömma en grej: Jag tror att den lilla frukosten kan vara ett kvarhängande, destruktivt beteende sedan yngre år då jag försökte ”hålla igen”: En gick alltid ut hårt med en kalorisnål frukost för att sedan krascha framåt eftermiddagen och äta typ choklad -Ett beteende jag inte vill ha något spår kvar av i mitt liv.  Det m.a.o också lite: lär om, lär rätt.

Tror du att du äter tillräcklig frukost?

5 tankar om “Projekt: Rejälare frukost!

 1. Jag äter bra med frukost, det är mitt godaste mål (bättre på helgen än på vardagen) Varje dag blir det havregrynsgröt med lite frukt 🙂 Att du klarar att vänta ändan tills 15.00 innan du äter…wow…mår du inte dåligt?
  Ha en bra dag!!

  Gilla

  • Haha, JO, jag mår dåligt men fattar inte vad som pågår? Men eftersom jag rätt ofta glömmer frukosten och äter den vid typ 12 blir det inte så länge ändå.

   Gilla

  • Ja men jag är ju lite så också, eller mer att jag glömmer tills jag inser att jag är tokhungrig. Då äter jag frukost men det blir ju ganska ofta mer en sen lunch..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s