Lyckan över utomhus

promenad

Ni vet, den där känslan? Den känslan när en varit sjuk och inomhus några dagar och sedan får gå ut? Så himla härlig tycker jag! Jag tog precis en kort promenad och fick den där insikten en kan få mej jämna mellanrum: Vad en mår bra av att vara ute! Det behöver inte vara länge, men bara det där, att få andas lite frisk luft igen och liksom känna att en är…hm..? Jag vet inte hur jag ska uttrycka det för att det inte ska låta konstigt, men: Ute i världen igen? En blir ju lite isolerad när en bara är inne. Att gå ut, se andra människor och få nytt syre i lungorna är ett sånt himla lyft. Tänker på gamla eller sjuka människor som har begränsade möjligheter att komma ut och känner mej lite sorgsen. Läste den här fantastiska texten hos Emelie/En blommig tekopp för ett tag sedan. Den berör just det. Väldigt fint och samtidigt hemskt, hemskt sorgligt. Läs den tycker jag.

Fast om en nu ska komma på något negativt med utomhus just idag så är det att det var så himla halt. Sen jag började springa så får jag nästan alltid springsug när jag tar en promenad, men det var ingen risk idag om en säjer… Det hade varit förenat med livsfara att springa utan dubb. Imorgon där emot, då trär jag på mej dubbarna och springer.

 

2 tankar om “Lyckan över utomhus

  1. Vet exakt! Minns fortfararande så väl när jag orkade ta en lite längre promenad när jag hade lunginflammation för tre år sedan. Det var årets första vårdag ute och hela kroppen pirrade inför tanken att få återgå till verkligheten. Skönt att höra att du är piggare!

    Gilla

    • Fy, lunginflammation kan verkligen vara långdraget. Har inte haft det själv men mamma hade för några år sedan och det var verkligen en pärs. Det måste varit helt magiskt att komma ut till vår efter det 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s