Försenad semmeldag och alternativa semlor

semla11

semlor

Vi glömde semlorna igår men idag, innan Daniel åkte till jobbet på eftermiddagen, åt vi varsin semla. Jag ÄLSKAR alltid tanken på semla! När jag tänker på semla så blir jag sugen men sen visar det sej att jag i realiteten inte tycker det är så där himlastormande gott som jag tänkt mej? Fast gott är det ju så klart, det är det.

Semlan vi åt var en riktig semmelklassiker med socker, vitt mjöl och hela kittet. Men jag tycker ändå att det är en himla bra grej, att det nu finns massor av olika, alternativa sorters semlor, dels att göra själv och dels att köpa. Marja/bakasockerfritt har ju en gedigen semmelreceptsbank om en känner för något utan socker och gluten. Också Fanny har några spännande semmelrecept. Och här hittade jag recept på raw-semla!

För så här: En del hävdar ju att ”ska´re va, så ska´re va äkta semla” men jag tycker tvärtom, att det är himla kul att det finns olika alternativ så något passar alla oavsett kosthållning. Jag själv är jättesugen på att testa raw-semla.

Har du hunnit äta någon semla än? 

12 tankar om “Försenad semmeldag och alternativa semlor

 1. Haha, hunnit och hunnit… jag har hunnit äta mig trött på dem 🙂 Jag älskar semlor och det blir gärna en i veckan mellan jul och fettisdag. Fast lagom till fettisdag igår var jag faktiskt inte sugen längre. Jag tycker det är ok att experimentera liiite med semlan, typ rawfood semla. Men när man blandar in blåbär och vaniljsås går liksom gränsen för mig… det är ju helt fel smaker och då är det något annat. Man kan ju inte göra köttfärssås på kyckling och fortfarande kalla det köttfärssås 🙂

  Gilla

  • Haha, ja men det är ju också ett tecken på effektivitet!
   Vågar knappt säja nu, men är sjukt svag för semlor med vaniljkräm 😀

   Gilla

  • Knäppt egentligen, att det inte går att köpa en. Fast en kanske ska vara glad att de inte är i trepack (det vanliga säljknepet)? 🙂

   Gilla

 2. Jag vill SÅ HÄÄÄÄR GÄRNA gilla semlor. Det verkar så mysigt. Fast jag åt i och för sig en gräddbakelse istället, så det går ju inte direkt någon nöd på mig… 😀

  Gilla

 3. I år har vi nog ätit fler semlor än någonsin eftersom vi hade kalas med semlebuffé för en dryg vecka sedan. Fyra olika sorter testades då och igår bakades en alternativ lite nyttigare sort. Favoriten är den klassiska trots allt. Kul recept du hittat på olika sorter, kramar Liza

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s