Smärtlindring med mikroström – Painmaster

pmförpackning

För någon vecka sedan fick jag en fråga om jag ville prova en Painmaster, d.v.s smärtlindring med mikroström. Ni känner ju mej och gör ni inte det så kan jag informera om att jag är en väldigt nyfiken person som gärna testar nytt. Jag tackade därför ja till erbjudandet och för ett tag sedan damp en Painmaster ned i brevlådan. Jag vill här också förtydliga: Åsikterna om produkten är mina egna, inte påverkade av någon annan och inget jag får betalt för att skriva.

Nu har jag hunnit testa denna produkt några gånger (även Daniel har varit involverad) så jag tänkte berätta vad jag tycker. Men först: Vad är en Painmaster egentligen? Jo, det är en liten apparat bestående av två elektroder och en mikroströmkrets. Du fäster Elektroderna på var sin sida av smärtområdet och området behandlas sedan med mikroström. Ström passerar alltså genom vävnaden och hjälper läkningsprocessen (mer om hur det egentligen fungerar kan du läsa här och här)

pminnehåll

Så vad tyckte jag? För det första var jag väldigt peppad på att testa denna samtidigt som jag var lite, lite orolig -Ström liksom? Oron gick dock över när jag testade. Strömmen som går igenom vävnaden känns absolut inte och efter ett tag tänker du inte ens på att du har den här lilla tingesten på kroppen. Samma dag som Painmaster:n kom fick jag faktiskt tillfälle att prova då min ena axel hade krampat ihop. Jag fäste apparaten på axeln och tänkte sedan inte så mycket mer på den. Eller  jo, jag hann tänka  efter några minuter: ”Meh, det händer ju absolut ingenting”. Sen gick det kanske en halvtimme och jag märkte att axelsmärtan släppt. Några dagar senare var det dags för mensvärk. Min mensvärk sätter sej främst i korsryggen och därför fäste jag Painmaster:n där och värken släppte faktiskt efter ungefär samma tid, en halvtimme.

Daniel har även testat lite på sin krånglande skuldra som han har rätt mycket problem med. Han upplever klar lindring även om problemen inte gått över helt. Dock är det rekommenderat att en ska ha Painmastern på under en längre period (upp till tre dagar), Daniel har som mest bara haft den på under några timmar.

pmfunktion

På bilden ovan har jag bara för att illustrera fäst Painmaster:n på min arm. Att strömmen fungerar ser en (som på bilden)  på att en liten röd lampa blinkar.

Men sammanfattningsvis då: Jag gillar den här produkten. Den har gjort att jag sluppit ta tabletter då jag i vanliga fall skulle ha gjort det. Gillar att det finns ett alternativ till att äta smärtstillande. Att den blivit så välanvänd fast jag bara har haft den så kort tid tycker jag påvisar att det är ett bra komplement (och att jag sitter för mycket framför datorn kanske…. då den främst använts vid spänningar i axlarna).

Rekommenderat pris för Painmaster är 260:- (räcker ca 300 timmar). Du kan bl.a hitta den här, här och och på utvalda Lloyds Apotek.

10 tankar om “Smärtlindring med mikroström – Painmaster

 1. Funkar den ungefär som en Tens? Är det olika inställningar på strömmen, så man kan välja pulserande eller pirr? Är det något klet som man ska ha på?
  Kom just på att du länkat… Ska kolla länkarna.

  Gilla

  • Själva principen är väl lite som tens men detta är så svag ström att den inte alls känns. Inget klet förutom det som redan sitter på plattorna 🙂 Ja, kolla länkarna! Det finns mer grundlig info där.

   Gilla

   • Spanade in länkarna, och där fick jag svar på mina frågor. Tycker det är bökigt med tens, gelékletet är bara en av nackdelarna. Att fästa saker på sin egen rygg, med kletet är ingen lek! Hur funkar det med painmaster?

    Gilla

   • Plattorna som en fäster på kroppen är ju täckta med något slags klet men det är inget som fastnar på huden. Det sitter fast på plattorna och återanvänds (det går att rengöra men det har jag inte testat än).
    Ja, det är ju trixigt att fästa själv på ryggen men jag har lyckats greja det i både nacken och korsryggen utan större problem. Mitt på ryggen är nog svårare. Annars tycker jag att den är väldigt smidig att ha på, den känns inte och är så pass nätt att den inte syns under kläderna. Dock syns blinkandet under tunna kläder vilket ju är lite spexigt 🙂

    Gilla

  • Ja, jag tycker helt klart att det är en bra, smidig grej. Försöker också hålla nere på tabletter men de slinker ned ibland ändå.
   Kram!

   Gilla

 2. Ping: Nöjd kunder berättar om sin upplevelse med Painmaster - Skadeglädje.nu : Skadeglädje.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s