Säsongsbetonad fruktcravings

apelsinskål

apelsinklyfta

Har ägnat mej åt viktigheter som att kartlägga (med kartlägga menar jag: Tänka en minut på) mina olika fruktcravings och kommit fram till att de är säsongbetonade. Så här: Igår kändes det som jag skulle avlida om jag inte fick apelsin. När jag tänker på apelsin under vintern så vattnas det alltid i munnen. Under hösten är det äpplen jag inte kan leva utan och under sommaren: persikor och nektariner (helst nektariner, har lite svårt för persikans luddighet).

Detta är väl säkert inte mer avancerat än en vana från barndomen antar jag. Vi hade alltid frukt hemma och jag tror att vi åt ungefär dessa vid dessa tidpunkter -Något slags trygghetsbeteende alltså? Fast mina apelsincravings har faktiskt nått högre höjder ju längre vintern gått. Tänker att det kan vara c-vitaminerna som talar till mej? Jag vet ju att det egentligen är bättre att äta t.ex. brysselkål om en vill åt c-vitaminer men så tänker jag också, att om en lärt sej hela livet, som de flesta har, att apelsin är c-vitaminrikt så kanske en lurar kroppen. Tror ni att kroppen går på sånt som hjärnan kommunicerar till den? Alltså, att om hjärnan tror att något är rikt på något p.g.a inlärning så vill en ha det om en har brist på det, typ spenat när en har järnbrist?  Ja men, ni hör ju: Snillen spekulerar 😉

4 tankar om “Säsongsbetonad fruktcravings

  1. Haha sådär tänker jag också, att kroppen kör snacket!
    När jag haft låga järnvärden blir jag så gigantisk sugen på blodkorv med lingon. Vill knappt äta något annat just då. Och nu bara; blodkorv är väl inte så gott?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s