Bakade ägg i avokado och en grej som är typiskt mej

ägg1

ägg2

Jag har sett den här typen av paleo-frukost med ägg i avokados lite varstans, bl.a hos Sara/Träningsglädje och blivit så sugen på att testa. Igår skred jag till verket och gjorde en grej som är typiskt mej:

 • Snabbt fram med ägg och avokado, inte kolla något recept (kan själv, hur svårt kan det va?), gröpa ur avokado…
 • Hm.. hur ska ägget få plats? Gröpa lite till… Nuså…?
 • Nehe.. det rann över… Jaja, in i ugnen.
 • Nu: Kolla recept! Aha.. det var bara gulan som skulle användas…

Så här gör jag ofta, är lite för snabb, lite för ivrig och så blir det lite knasigt för att jag inte ids göra saker metodiskt -Behöver jag säja att jag är den typen av människa som hatar bruksanvisningar?

Nåja, det blev gott och mättande i alla fall (Och ganska snyggt också, när jag skrapat av överunnen äggvita från avokadon). Om du vill testa så gör du så här:

Dela en avokado och skär bort en liten bit i botten så att den står stadigt. Gröp ur lite så att en äggula får plats i vardera avokadofördjupning, BARA äggulan. Baka i ugnen på 180 grader i 5-10 min tills äggulan stannat. Klart! (Jag kryddade mina äggavokados med lite chili och serverade med groddar)

 

6 tankar om “Bakade ägg i avokado och en grej som är typiskt mej

  • Hehe, jag skulle gå så långt som att säja att jag är oförmögen att läsa bruksanvisningar. Det snurrar liksom bara när jag försöker.

   Gilla

 1. Precis så där är jag också 🙂 Men ibland blir det riktigt bra ändå och ibland blir det bara katastrof! Har nyligen hittat din blogg och här finns ju en massa bra tips och recept!

  Gilla

  • Jo, men det är ju det: Tack vare den egenskapen kommer en på fantastiska grejer ibland 🙂 Tack för att du sa hej. Blir jätteglad!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s