Snällsmoothie!

smoothie2Jo, vårtrötthet skrev jag ju om igår. Nu känner jag mej i och för sej ganska glad trots att jag är trött men jag tänker att trötthet lätt kan föra med sej lite deppighet också. De går ju ofta hand i hand, de där. Med andra ord skadar det ju inte att boosta systemet lite så jag tänkte: Vad händer om jag gör en smoothie med bara såna grejer som är kända för att vara snälla mot kroppen och psyket? Det som hände var först och främst att det blev en himla god smoothie men jag tror också, inbillning eller inte, att jag kände mej lite lenare i själen också när jag slurpat i mej den.

Detta använde jag:

 • En banan: Banan innehåller bl.a magnesium, kalium och aminosyran tryptofan. Magnesium behövs för hjärtats, musklerna och cellernas funktion. Kalium säjs minska stress och tryptofan är ett utgångsämne för kroppens tillverkning av serotenin (Låg halt av serotenin säjs vara en av anledningarna till uppkomsten av depressioner) .
 • En näve mandlar: Även mandlar innehåller tryptofan.
 • 1 msk kakao: Choklad ökar också endorfinnivån och säjs ge välmående.
 • 1 msk chiafrön: Om någon missat chiafrönas förträfflighet så finns en lista på deras egenskaper här.
 • Så mycket mandelmjölk du vill för önskad konsistens. (se mandlar)

Mixa. Klart!

smoothie1

8 tankar om “Snällsmoothie!

 1. Jag tror också att det går lite hand i hand. Jag är lite på gränsen till lite depp, lite nerstämd.
  En len och god smoothie sitter säkert fint. Jag ska brygga mig en kopp kaffe och sätta mig i solen en stund, det kanske gör susen! Det är i alla fall skönt att veta att jag inte är ensam…om nerstämdheten! Kram

  Gilla

  • Ja, visst är det skönt att höra att andra känner lika. Tror på att prata om sånt som kanske inte känns så roligt, ofta upptäcker en att en inte alls var ensam 🙂
   Hoppas du hade det riktigt skönt i solen med ditt kaffe.
   Kram!

   Gilla

 2. Jag tror verkligen trötthet och deppighet går hand i hand. Hela vintern har varit som ett jäkla töcken för mig då jag varit så himla trött. Har mest bara velat sova, och det har gjort mig mer nära till depp.
  Tänk vad olika man är när det gäller ljuset som kommer, kroppen reagerar i alla fall, på ett eller annat vis.
  Hoppas du känner di piggare snart, kram!

  Gilla

  • Ja, jag tror nog att piggheten tar över snart. Ljuset vinner! 🙂 Härligt att du känner dej bättre av våren. Det är så himla segt att gå omkring och aldrig vara riktigt pigg.
   Kram!

   Gilla

 3. Det här låter så otroligt gott. Tycker absolut att man ska vara lite snäll mot sig och sin kropp just nu för även jag har känt av den där tröttheten. Som att man vaknar ur dvalan typ. Snart vänder det förhoppningsvis 🙂

  Gilla

  • Haha, ja men lite så känns det faktiskt. Som en är typ en björn som förvirrat kikar ur sitt ide, fortfarande lite morgonseg.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s