Det där med foto

Om vi ska frångå spring/mat-temat på den här bloggen ett tag och tala om foto? Jag tycker vi gör det! Fina foton kan verkligen lyfta en blogg, en fin bild kan lyfta ett halvtaskigt inlägg eller ge den där extra kicken till ett superbra inlägg, kort sagt: Bilder förhöjer (därmed inte sagt att jag inte njuter av bloggar med korniga mobilbilder också, alla bloggar har ju liksom sin ton).

agnes

Själv är jag så insnöad på det där med bilder just nu, jag grejar, redigerar och försöker få det som jag vill ha det. Det går bra ibland, mindre bra andra gånger men det är ok. Igår lyssnade på podcasten Källan där Maria Strömberg/Made by Mary gästade och tyckte att hon hade så himla bra saker att säja om just detta ämne (och utveckling i stort förresten -Lyssna!). Kontentan var ungefär: Det går inte att få något snabbt, en måste jobba för det, öva och låta det ta tid. Ganska självklart egentligen! Men när det kommer till foto då: Rätt ofta ser en att folk frågar på bloggar hur bloggaren i fråga redigerar sina bilder. Detta brukar följas av ett ganska svävande svar. Jag förstår verkligen det! Dels så redigerar väl ingen sina bilder exakt likadant hela tiden och dels är det väl så att de som är riktigt duktiga säkerligen jobbat för det länge och kanske inte tycker att det känns jättekul att ge bort en punkt för punkt-beskrivning.

Det handlar ju också om att ha ett eget bildspråk och inte kopiera någon annas. Jag tänker att det är just de bilderna jag gillar, de som säjer något om personen bakom. Själv försöker jag hitta mitt egna bildspråk men det får helt enkelt ta sin lilla tid. Ibland blir det lite suddigt, lite konstiga färger men det är ju också en resa i sej. Ibland kan jag titta på en bild jag tagit flera gånger och njuta av den, ibland får jag stå emot impulsen att plocka bort den från bloggen för att jag är så missnöjd.

apelsinklyfta

Men så klart får en inspireras av andra, bara inte kopiera. Här är fyra stycken, helt olika bloggare som tar fantastiska bilder och som jag gillar av olika anledningar:

 • Sara/Träningsglädje för hennes förmåga att liksom jämt redigera på rätt sätt så känslan bara går rakt in i hjärtat.
 • Made by Mary för känslan och de fantastiska matfotona som är så tilltalande att en vill äta ALLT.
 • Emmas Vintage för den pastelliga, mjuka känslan.
 • Att vara någons fru för att allt känns så hemtrevligt och liksom inbäddat i något gyllene.

Har ni några andra tips på bloggar med härliga foton, gärna träningsbloggar?

jagsvartvit

Som sagt.. Ibland blir det lite suddigt men det får vara så tänker jag.

 

6 tankar om “Det där med foto

 1. jag älskar krickelins blogg på lovelylife eftersom hon och jag har helt olika fotostilar. ibland önskar jag att jag kunde frångå min stil och bli lite stökigare men det går inte. och jag har kommit till insikt att det får vara så, och att det kanske ska vara så. för det är det som på något sätt är tjusningen med foto; man kan inspireras av andra men i slutänden är det en bit av sig själv man visar. det man själv tycker om och så som man själv ser en given situation.

  tokgillar förresten mary jag med!

  Gilla

  • Tack för tips! Kikade in och älskade det.
   Ja precis och även om en nu skulle försöka efterapa någon annans stil så blir det ju ändå inte samma för alla har ändå sitt öga på något sätt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s