Trikåtröja och måste en ha funktionsplagg?

Jag äger ett gäng funktionstoppar och tröjor, alla i sånt där glansigt funktionsmaterial. Egentligen har det mest bara blivit så att jag köpt dem för att en ”ska ha” såna. Jag vet alltså inte om jag är jätteförtjust.. Eller, det är inget fel på dem men det där glansiga materialet kan ibland bli väldigt glidigt. Jag har ju en kropp med kurvor och jag upplever ibland att det liksom glider upp vilket jag hatar. Dessutom, precis när jag började springa så sprang jag i en tunn bomullströja (inte från början avsedd för träning) och tyckte faktiskt att den fungerade bra, torkade snabbt och sånt som är viktigt. Det är alltså inte så att jag upplever en jätteskillnad med funktionsplagg.

Men i alla fall, fick syn på dessa träningstoppar från Ellos som ni ser här under och tycker att de ser så fina ut. De påminner lite om det där t-shirtmaterialet (som jag ser det på bild i alla fall, har ju inte klämt på dem) men är i någon slags polyester-blandning med fast dry (det är alltså ett funktionsplagg) och rent estetiskt tycker jag att det är mer tilltalande, just p.g.a den matta ytan. Dessutom är de lite lösa vilket jag gillar. Blir det för tajt är det lika med att det glider upp på mej.

Tränar du någonsin i något annat än funktionsplagg, typ en vanlig bomullstopp? Hur tycker du att det fungerar i så fall?

tröjorellos

HÄR hittar du tröjorna!

12 tankar om “Trikåtröja och måste en ha funktionsplagg?

 1. Måste och måste… Jag kan tycka det ser snyggt ut med vissa bomullsplagg men det ser även varmt och svettigt ut? Jag började oxå min karriär i bomullskläder men föredrar helt klart funktionsmaterial! Men håller med om att det slinker lite dit det vill…..

  Gilla

  • Alltså, tänker lite att jag kanske inte hittat rätt i funktionsdjungel? Hm..
   Haha, apropå slinkandet: Ibland skulle en behöva ”provköra” träningskläder innan en köpte. Har såna där skräcktröjor som jag aldrig använder p.g.a sitter finfint när jag är stilla men hamnar under brösten när jag springer..

   Gilla

 2. jag tycker vilken tröja som helst funkar fint i typ 20 grader. men är det kallare, eller varmare, så är bra funktionsplagg ett måste. och oftast är det ju alltid varmare eller kallare. håller nog inte med om att funktionsmaterial alltid är glansiga. jag brukar se till att välja bra passform – dvs korta löpartoppar funkar ej för mig för jag är alldeles för lång så de går mig till naveln och jag blir hemskt obekväm. jag gillar lite mer loosefit. finns ju bra funktionsmaterialtishor från massa märken som jag tycker sitter bra på mig som har ”krånglig” kropp; gillar mina t-shirts från nike, casall och craft till exempel. och mina lager 2 från craft.

  Gilla

  • Haha, grejen är den att det nog var typ 20 grader när jag hade den där tröjan. Kanske därför jag tyckte att det fungerade. Efter att jag skrev det här inlägget så googlade jag runt lite och insåg att, precis som du säjer, det finns massor med oglansiga funktionströjor. Tack för tips också, jag är iof bara lite över medellängd men har lång överkropp så problemet med tröjor som glipar är jag bekant med.

   Gilla

 3. Ah, jag började också min träning med en bomullströja men sen har jag köpt ett par funktionströjor för ”man ska ha” 🙂 Men jag faller alltid tillbaka till bomullslinnerna, det spelar ingen roll om jag springer eller är på andra pass. Jag känner mig kall och fryser i det där glansiga tyget så det känns skönare i ett bomullstyg. Nu svettas jag väldigt mycket när jag råkar röra på mig så jag har alltid en enorm synlig svettfläck fram och bak på ett bomullsplagg, det är en nackdel!!

  Gilla

  • Haha, jag är också en ”svettare” men tycker det kan vara rätt tufft med synliga svettfläckar: Lite Rocky så där 😀
   Jag ska nog titta efter träningstoppar i mattare tyg, typ som de på bilden för nej, inte heller jag och det glansiga kommer riktigt överrens.

   Gilla

 4. Jag håller med Sara att det beror på temperaturen och lägger dessutom till träningstyp och distans som två faktorer. Skall du springa längre än en mil på vintern är det väldigt skönt med merino närmast kroppen! Men om du styrketränar inomhus går det bra med bomull.

  Gilla

  • Låter ju absolut logiskt! Merino säjer du? Något sånt plagg har jag inte ens.. Fast en å andra sidan har jag inte sprungit över en mil på vintern speciellt många gånger heller 😉 Bra att veta till framtiden dock!

   Gilla

 5. Jag tränar nog alltid i funktionskläder, får lätt skavsår om kläderna är fel material/sitter fel. Men alla funktionskläder är som sagt inte glansiga utan det finns riktigt härligt mjuka funktionströjor också 🙂 t.ex. Nike element är superskön 🙂

  Gilla

  • Tack för tips! 🙂 Ja, skavsår ja.. Inte kul. Att det är bra, platta sömmar är så himla viktigt tycker jag, annars är det lätt att det börjar skava.

   Gilla

 6. Glansiga funktionströjor är INTE min favorit. Äger dessutom inga längre tror jag… mitt bästa material är ull(blandningar). Om det är väldigt loose fit och tunt funkar säkert bomull också, och de på bilden är jättefina tycker jag! De vill jag också ha 🙂 Om inte annat innan/efter träning? 😀

  Gilla

  • Inser att jag är rätt grön på det här med träningströjor. Det finns ju MASSOR! 🙂
   Visst är de fina, gillar att de inte sitter åt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s