Att försöka vara mer mejerifri

mandelkaffe2

mandelkaffe1

 

Idag behövs det mycket av den här varan, alltså kaffe med mjölk. Ledsen att låta mer som en trasig skiva än en människa, men jag är så, så trött! En liten timmes förändring och det känns som att jag helt tappat det? Fast en sak som är himla skön med sommartiden är att det känns som om en får mer tid, tycker ni inte det? Tydligen fungerar jag lite som på bondesamhället: När det blir mörkt så är det kväll och jag lägger ned sysslorna för dagen -Lite så. Eller, kanske inte fullt så extremt, men jag gillar i alla fall att ha ljusare kvällar, känner mej mer aktiv. Dessutom kom ju solen tillbaka idag! Tänker gå ut och ta en promenad sen och pigga på mej.

Apropå kaffe med mjölk förresten: Jag tycker att jag börjar bli duktigare på det där med att ha icke kossig:a saker i mitt kaffe. Jag tror att jag skrivit om det förut? Eftersom jag är vegetarian så ifrågasätter jag ju vad jag äter från djur-riket (det borde alla göra med tanke på djurindustrin o.s.v). Speciellt det där med mejerier tänker jag mycket på och känner mej därför inte riktigt bekväm med -Det är ju trots allt kalvens mat. Samtidigt är mejerier så djupt rotade i oss och jag slentrianköper mjölk och häller det i kaffet, så som jag alltid gjort. Nu menar jag inte att låta dömande, hur skulle jag kunna? Jag dricker ju själv mjölk, men jag tycker att det kan vara bra att hitta alternativ ibland, en behöver ju inte sluta helt. Just idag har jag mandelmjölk i kaffet och tycker det smakar gott. Nu har jag latmansversionen a.k.a butiksköpt tetra men ni vet väl att det är superenkelt att göra egen mandelmjölk? I detta inlägg finns två olika recept om du är nyfiken!

Hur resonerar ni kring mejerier och ert intag av dem?

5 tankar om “Att försöka vara mer mejerifri

 1. just kaffedelen är svår pga tycker bara vanlig komjölk smakar bra i kaffet (oatlys baristamjölk har inte kommit hit upp ännu) men jag har minskat mitt mkölkintag mucho senaste åren. gör för det mesta smoothies på havremjölk när de är mjölkbaserade och använder nästan aldrig crème fraîche och sådant (mest pga jag inte gör pastasåser länge eftersom pasta typ inte existerar på min tallrik). så med det känns inte mitt kvarvarande mjölkintag så farligt faktiskt. 🙂

  Gilla

  • Åh, sån där baristamjölk såg jag ju i affären här om dagen, tänkte att jag skulle pröva och traskade sen ut utan :/ Är så sugen på att testa!
   Ja, men lite så tänker jag också: Försöker att inte överanvända mjölkprodukter när det finns annat, lyckas inte alltid men ganska ofta och tänker att det är ett steg :). Tänker också att det viktigaste är att vara kritisk och se alternativen så att en inte stjälper i sej en liter mjölk bara för att.

   Gilla

 2. Visst är det konstigt att en timme kan påverka så mycket. Jag tycker alltid att det brukar ta någon vecka innan man har anpassat sig till den nya tiden.
  Komjölk och andra mejeriprodukter dricker jag och äter ganska mycket av och kommer nog fortsätta så. Men det är ju inget man direkt behöver egentligen…

  Gilla

  • Ja verkligen, jättemärkligt. Men nu så har snart den där veckan gått så vi får hoppas att det ordnar upp sej 🙂

   Jo, jag får nog i mej en del mejerier också men försöker skippa det som går ned av slentrian. En får börja i ett hörn liksom (om en vill) 🙂

   Gilla

 3. Ping: Mat efter löpning och latmansintervaller - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s