Blodtryck och träning (snillen spekulerar…igen)

tulpan1

tulpan2

Varsågod: Jag ger er paus-tulpaner! Nej, ska inte ta någon paus men himlars vilken seg dag detta har varit! Det är lite som jag och min hjärna inte connect:at på hela dagen? Ni vet, det har varit en sån där dag då en gång på gång finner sej stående i ett rum och undrar vad sjutton det var en skulle göra..? Eller: En sån där dag när en ska rengöra glasögonen och kommer på sej med att stå med rengöringspappret i handen och glasögonen i sopkorgen -Vet ni? En sån dag har det i alla fall varit.

Egentligen hade jag velat springa idag (ja, det var ett himla tjat) men jag är duktig och vilar. Jag har förresten en liten teori, totalt ovetenskaplig och kanske helt galen? Ni kan väl tala om om ni tror jag är ute och cyklar? Jag har ju lååååågt blodtryck, kommer inte ihåg exakt vad, men lågt. Till min teori då: Jag inbillar mej att jag ibland liksom går i slow motion p.g.a det, speciellt när hormonerna härjar som mest i kroppen (vilket de gör nu) och p.g.a att jag går i slow motion måste jag liksom kicka igång kroppen och blodet med rörelse. Det är som att jag tänker klarare, blir kvickare och mer alert efter en springtur. Eller är det bara endorfinerna? Spelar det någon roll för välmåendet om en har högt (inte för högt) eller lågt blodtryck? Alltså att en blir piggare om det är mer normalt, påverkar det ens trötthetsnivå alls om ni förstår hur jag menar?

 

 

4 tankar om “Blodtryck och träning (snillen spekulerar…igen)

 1. Men vad intressant! Jag har dock ingen aning om svaret, men jag är en sånär med lågt blodtryck (inom gränser för ”normalt” men ändå i underkant) och som ibland måste stå och hålla mig i närmsta stadiga ting och vänta in synen när jag reser mig snabbt från soffan. Jag har ju också haft problem med helt orimlig trötthet i vissa perioder. Fått typ sömnattacker mitt på dagen och knappt kunnat hålla mig vaken. Det kanske kan kopplas till blodtryck? Jag har ingen aning, men intressant tanke!

  Gilla

  • Känner att jag måste titta närmare på det här! Känner igen mej i allt du skriver. Haha, tömma kattlådorna kan vara lite av ett äventyr för mej eftersom jag sitter på huk med huvudet nedböjt och sedan reser mej hastigt. Sen kan jag inte heller sätta mej direkt efter att ha varit ute och sprungit för då mår jag jättelattjo. Måste liksom traska omkring lite så att blodkärlen hinner dra ihop sej.

   Gilla

 2. Jag har tyvärr ingen aning om blodtrycket kan påverka välmåendet/trötthetsnivån, men känner så väl igen mig i det där med att man får stå och hålla i sig och vänta på att synen ska komma tillbaka efter att man rest sig från soffan. Det absolut vingligaste för min del är när jag är på yoga och man står framåtböjd med armarna hängande ner i golvet, och sen ska resa sig igen. Hejåhå, det är som rena karusellen 🙂

  Gilla

  • Vi får trösta oss med att det faktiskt är ganska bra med lågt blodtryck när vi står där i dimman och försöker hitta en fokuspunkt 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s