Som på 80-talet

grönsaksdipp

I veckan har Daniel jobbat sent och kommit hem först vid efter 22. Dessa veckor blir det ju så vi går om varandra lite grann, men en vill ju ändå umgås en stund (innan jag ser i kors och stupar i säng vill säja)I alla fall, när vi umgås så där på kvällskvisten brukar det ofta bli framför en serie. Då, när en sitter och tittar på något bra kan det ju vara mysigt att knapra på något, fast mitt i veckan vill en ju kanske inte gå på tunga artilleriet i snacksväg? Vid såna tillfällen, när en vill ha något nyttigare är ju grönsaksdipp perfekt, sån som var poppis på 80-talet ni vet? Det är gott, krispigt, hälsosamt och känns mysigt att sitta och plocka med.

grönsaksdipp2

Igår kväll gjorde jag just en sån plocktallrik. Tyvärr hade jag inte jättemycket grönsaker att tillgå så det blev bara paprika och morötter men det gjorde inget, tycker ändå morot är godast. Dippen kan en ju antingen göra med färdig påse men vill en slippa tillsatser så blandar en minst lika god själv -Det gjorde jag. Jag använde creme fraishe som bas och blandade med olika kryddor. Olika kryddor förresten: Trodde jag tog grillkrydda men det visade sej vara kofta masala, men det gick ju också bra!

Har ni förresten något bra tips på något lite nyttigare mitt-i-veckan-snack?

4 tankar om “Som på 80-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s