Snart shortsväder!

Hörrni, snart kan en springa i shorts igen! Det är nog faktiskt mitt bästa plagg att springa i, valde t.ex. att springa Midnattsloppet i shorts förra året. Men det har inte alltid varit så, jag har skrivit om det förr: När jag började springa så kändes det väldigt långt borta att våga visa mej i korta shorts OCH dessutom matcha med knähöga kompressionsstrumpor. Men med löpningen kom en kroppskärlek, en kärlek som inte hade så mycket med kroppens utseende att göra, det var mer: Den här starka kroppen som kan ta mej ganska långt, och dessutom springande, förtjänar att ha på sej exakt det som känns bäst och bekvämast.

Apropå bäst och bekvämast tänkte jag lite på vad jag tycker är viktigt med ett par löparshorts. Kom fram till detta:

 • Ordentlig innerbyxa som sitter stadigt (En vill inte förstöra löpturen med att oroa sej över att visar rumpan för exakt hela världen).
 • Att de sitter på plats – Kommentarer överflödiga
 • Dragsko i midjan av anledningen ovan.
 • Bonus är om det finns en liten ficka också.

shortshmHittade dessa shorts från HM som ser ut att uppfylla alla mina kriterier, dessutom är de ett budgetfynd för endast 149:- (Finns här). Gillar också den lilla innerbyxan i avvikande färg som sticker fram.

Och så en sista grej: Får en inte skavsår på låren om en springer i shorts? Nej, inte om en smörjer in insidan av låren. Jag vet att många smörjer in med typ vaselin men mitt bästa tips är kokosolja! Tycker det känns bättre än att kleta in låren i klibbigt vaselin och dessutom fungerar det jättebra plus att en får lena lår.

5 tankar om “Snart shortsväder!

 1. Korta shorts är inget för mig (har fruktansvärt fula ben som jag skäms för) Men det är jättesnyggt på andra och de där du hade hittat på H&M var riktigt fina med tyget under!! Bra med lena ben, det vill vi ha 🙂 Log för mig själv när jag läste det (det kanske inte var meningen att det skulle vara roligt)

  Gilla

  • Lovar dej, jag har inte heller supertjusiga ben men tycker det är så skönt med short. Fast så klart ska en ju ha sånt som en känner sej bekväm i:)
   Haha, bra om du tyckte det var kul i alla fall.

   Gilla

 2. Desvarta shortsen har jag, det är de jag har på bilderna från helgens fotografering. Det är det enda jag sprungit i dem men jag tycker de verkar jättebra!

  Gilla

  • Jag är väldigt sugen på de svara också! Det enda jag oroar mej för är att den där ”cykelbyxan” under ska korva sej. Du kan väl provköra dem lite..haha

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s