Spring och olika kroppar i träningsbloggar

Dagens springtur blev till slut av men det gick i tre steg, så här såg det ut i mitt huvud:

1. Näej, regn…och jag känner mej lite sliten.. Kanske borde vila idag? Fast vill ju egentligen…

2. Jag sätter på mej träningskläderna i alla fall. Kan ju alltid ta lite bilder till bloggen om inte annat…

3. Äsch, nu när jag ändå har allt på mej är det lika bra att jag går ut. Jag behöver bara springa kortrundan (3 km).

Och så kom det sej att jag skrapade ihop 5 kilometer, 2 mer än de tänkta 3. Det här är ju en ganska bra strategi tycker jag, att ta det i småsteg när det känns motigt. Jag har bestämt mej för att vara lite hårdare med mej själv när det gäller löpningen. Eller, det låter lite knäppt med hårdare? Det jag menar är att jag ska försöka ta mej ut de där gångerna det känns tungt, det för att jag behöver löpningen så himla mycket för att må helt bra. Jag märker i de perioder när jag inte springer lika mycket, att jag lättare blir nedstämd och får ångest och det vill jag ju gärna undvika.

Ja, och så tog jag lite bilder som ni ser:

collage

Tänkte på en grej angående bilderna: Jag fick ju påpekat för mej att det var lite snålt med bilder på hela mej på den här bloggen. Jag har försökt bättra mej men fortfarande är det mycket bilder på bara min huvudknopp. Jag tänker ibland att det är för att jag har en liten osäkerhet i mej, vill inte tro att det är så, men det är nog ändå något som ligger där och gror. För så här: Träningsbloggsvärlden är ju ganska kroppsligt likriktad, så även om jag älskar min kropp så blir jag osäker i just det här forumet, för att det är mest platta magar, smala ben som syns. Då kanske jag omedvetet drar mej för att synas, för att min kropp inte ser ut så? Men så tänker jag att andra kroppar ju BEHÖVS och att jag måste dra mitt strå till variations-stacken. Andra kroppar måste också synas. För jag tror så här: Det är inte självklart att en är jättesmal för att en tränar en del men den allmänna bilden är nog ändå att det är så det ”ska vara”.

Det viktiga och primära för mej är ändå att må bra och jag mår bra i min kropp. Då är det väl dumt att gömma den, kanske speciellt om en har en träningsblogg?

 

 

28 tankar om “Spring och olika kroppar i träningsbloggar

 1. En av det viktigaste sakerna med bloggar jag följer är inspiration och igenkänning. Det uppnås förstås på många sätt men olika sorters kroppar är en stor del av det! Jag är ju själv snart 37 årig trebarnsmamma med diverse viktresor i bagaget och det syns på kroppen! En kropp jag är stolt över! Men jag har svårt att inspireras av ”perfekta” (enligt någon slags norm), 20-åriga kroppar om jag får vara ärlig… Alla kroppar är perfekta och de som finner träningskärlek och -glädje är de mest inspirerande av alla!

  Gilla

  • Ja, så känner jag också. Exakt faktiskt! 🙂 Alltså, det behöver inte vara att folk ser ut som jag men jag tenderar att följa bloggar som inspirerar med träningsglädje snarare än med en perfekt kropp.

   Gilla

 2. Jag tycker inte det är fel att vara ”hård mot sig själv”. Jsg tror att om man aldrig ”tvingade” sig till saker skulle inte mycket bli gjort alltså.. Heja dig, lite press kommer bara vara positivt tror jag! Gillar bilderna!! Och sen så är det ofta så, är man ändå ute så kan man liks gärna köra lite till. Bra jobbat!!

  Gilla

  • Ja, jag tror du har rätt! Det är ju verkligen så, om en inte tvingade sej till något skulle en t.ex. bo i en dammhög med smutsig disk strösslad ovanpå 😉

   Spännande med inlägget. Ser fram emot! 🙂

   Gilla

  • Tack gulle!
   Ja, ellerhur? Ofta blir det så för mej när jag kommer i andra andningen. Jag kan vara helt övertygad om att jag ska springa kortare i flera kilometer men när jag blir varm brukar det ge med sej 🙂

   Gilla

 3. Du är jättefin!!! Bra att du är nöjd med dig själv. Det ska du vara. :))
  Och som du säger; jag tror det är bra med alla typer av kroppar i träningsvärlden. För det är ju så den ser ut. På riktigt! När inte alla bilder är redigerade och folk står i perfekta vinklar, suger in kinderna och håller in magen. (Ok, nu går jag hårt fram, men du fattar). 😉

  Kramar M

  Gilla

  • Tack snälla ❤
   Jo, precis. Jag tänker att det är så också för att folk tror att det är så det ska/måste se ut? Just i det lite äldre spannet av träningsbloggar tycker jag att det är bättre men vet i sjutton hur jag hade känt om jag var 17.

   Gilla

 4. Så där gör jag med, lurar mig till ett löppass genom att säga till mig själv att det är ok om det blir jättekort bara jag kommer ut. Det fungerar nästan alltid.

  Sen håller jag med om att det är viktigt att det syns olika kroppsformer på nätet. Allt för många sätter likhetstecken mellan smal och vältränad trots att det inte alls behöver vara sant.

  Gilla

  • Faktiskt ett väldigt bra knep 🙂

   Tror mediebilden av vad hälsa och vältränad är, är att lasta ganska mycket. Det är väldigt sällan (aldrig) en ser framgångssagor i Aftonbladet om någon som springer marathon och har en större kropp men de personerna finns ju i allra högsta grad. Men det är som att det MÅSTE till en viktnedgång för att det ska bli hälsa. Så jädra ledsamt..

   Gilla

 5. Jag håller med ovanstående om att jag har lite svårt att bli inspirerad av bloggar med bilder på trådsmala tjejer. En gång läste jag ett inlägg av Träningsglädje-Sara, som skrev att hon ofta fick frågan ”Varför är du tjock fast du tränar?”. En del verkar tro att bara för att man tränar blir man per automatik Barbieformad. Som om alla tränande människor tappar sina egna kroppstyper och blir stöpta i en och samma form. Så funkar det ju inte, och det är inte såna bilder jag vill se. Jag vill se normala människor.

  Gilla

   • Jag vet. Även om man skulle ha turen att ha sådan självdistans att man inte tar åt sig särskilt hårt av en sådan kommentar, så är det ju inte riktigt det man vill höra…

    Gilla

  • Jo, jag har också sett det inlägget hos Sara. Så himla märkligt? Det jag ser när jag läser hennes blogg är en råsnygg tjej som har en kropp som det verkligen syns att den tränar mycket. Det handlar ju om så mycket mer än bara smalhet. Visst, jag har ganska rejäla lår men de är också muskliga p.g.a att jag springer. Träning syns ju på kroppen men inte alltid som smalhet. Det omvända, som visar hur mycket slankhet och synen på hälsa (sorgligt nog) hänger ihop är när mina smala vänner får höra: ”Men du behöver ju inte träna, du är ju redan smal?” Så himla dumt att jag får lite andnöd.

   Gilla

   • Ja det där har man ju också hört, att smala ”inte behöver träna”. Som om det enda målet med träningen är att bli smal, och är man redan det behöver man inte plåga sig med träning. Där har man ju missat inte bara en utan två viktiga poänger. Ett – att det är mycket viktigare att vara stark än smal. Två – att det faktiskt kan vara roligt att träna, det behöver inte vara något man tvingar sig till bara för att ”bli smal”.

    Gilla

   • Eller hur! Det är ju nästan så att en tycker lite synd om dem som tränar BARA för att förändra kroppens utseende. Det låter ju för himla tråkigt.

    Gilla

 6. Ping: Fredagspepp | Beatatjata

  • Tack och tack! 🙂 Ja, alltså, jag tror att jag inspireras mest av glädje och utveckling, sen spelar det inte så stor roll vilken slags kropp utövaren har 🙂

   Gilla

 7. Äsch, bara gör och kör! Tänk inte så mkt på det här med utseende, tror majoriteten faktiskt skiter i det. Sen finns det väl undantag, men de kommer alltid att finnas oavsett vad du skriver, el vilka bilder du lägger upp, el vilken kropp du har. Anledningen till att man vill ha bilder är ju för att det är så inspirerande att se bilder på tjejer som gör ngt, som är aktiv, åstakommer ngt, som har en hobby (som inte bara går ut på att bli smal o snygg). Det blir liksom lättare att själv visualisera sig själv i den situationen då och då känner jag mig stark, inspirerad och får energi! Bra förebild!

  Gilla

  • Jo, men det är lite så jag tänker också! Hoppas verkligen inte som att det framstår som att jag har någon stor issue med hur jag ser ut när en läser inlägget? Jag älskar ju min kropp 🙂 Men ja det är klart, det kommer ju ibland, de där mindre trevliga tankarna. Det är liksom svårt att undvika i den värld med de normer vi lever i.
   Tack för superhärlig, peppig kommentar! 🙂

   Gilla

 8. Ping: Påsken - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s