Mat efter löpning och latmansintervaller

yoghurt

Jag åt just detta som återhämtningsmål efter dagens löprunda: turkisk yoghurt varvat med bär, solros och chiafrön. Vill gärna ha något fräscht men ändå med substans efter att jag tränat, då är detta perfekt. Funderar dock på att byta ut yoghurten mot kokosgrädde ibland (det där med mejerier, ni vet).

Tänkte förresten på en grej: Det säjs väl att en ska äta något, gärna proteinrikt, inte senare än en halvtimme efter träning? Eller är det mest när det kommer till styrketräning det är viktigt? Anledningen till att jag undrar är att jag verkligen inte kan äta något så nära efter träning. Helst vill jag vänta en timme eftersom jag känner mej totalt osugen så nära inpå efteråt, det känns som att jag skulle börja må illa om jag åt då.

Hur som helst: Löpningen idag gick riktigt bra! Farten börjar långsamt komma tillbaka vilket känns jättekul, dock har jag en bit kvar innan jag är där jag var. Idag la jag upp det så att jag sprang fem kilometer (håller mej till fem/sex kilometer ett tag för att vänja kroppen) men eldade på lite extra i uppförsbackarna -Som en slags latmansintervaller nästan? Inte för att de kändes speciellt lata men de krävde i alla fall inte en massa planering och tidtagning -Bara jag, backar och så fort jag bara orkade uppför. Gillar sånt! Är tydligen lite allergisk mot alltför strukturerad träning?

8 tankar om “Mat efter löpning och latmansintervaller

 1. Såg på Vetenskapens värld för ett tag sedan att det är en myt att man måste äta nära inpå träning. Så jag hoppas på att det stämmer 😉 Är lite som du där nämligen, tycker det är svårt att få i mig någonting så snart efter jag tränat.

  Gilla

 2. Ursmart intervalltips, tack!

  Och jag håller med om att det är lite av en myt. Jag har läst att få i sig proteiner snabbt efter träning gäller för hårt tränande personer, nivå elit.

  Gilla

  • Varsågod! Dock ska jag inte ta åt mej äran, jag tror att det är löst grundat på ett som Sara/Träningsglädje skrev fast du ingick elljusspår och flera ”spring” uppför samma backe 🙂

   Aha, har faktiskt tänkt att det måste vara något sånt, att det är eliten som behöver det och sen går jag här och oroar mej för att mina stackars benmuskler ska försvinna om jag inte äter typ råa ägg efter träning 😉 Haha, nä, inte så illa..men lite undrar en ju.

   Gilla

 3. Jag blir inte klok på det dör med maten men tror nog att det är så art det räcker med vanliga måltider om man äter regelbundet om man inte tränar sjukt hårt. Kroppen säger väl till tänker jag ?

  Gilla

  • Bra poäng! Om min kropp säjer ”illamående” så borde det ju vara en ganska tydlig indikator på att jag inte bör trycka i den mat just då.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s