Gröna blad, träningssamvetet och två fokus

lilleröd

Har precis placerat mej ute i solen på verandan,tyvärr var det inte så varmt som jag tänkt mej? Senare kanske? Noterade precis att det blivit lite grönare än när jag kom hit, löven är en liten bit till på väg. Det går fort nu! Imorgon åker jag hem och även om jag älskar att vara här ska det bli skönt. Saknar Daniel, saknar katterna, saknar mina springvägar.

Apropå spring förresten: Packade med mej massor med träningskläder och har knappt sprungit något alls? Fast konstaterar det med gott samvete: Har faktiskt knappt haft den minsta tid. På riktigt. Har vi inte varit iväg någonstans så har det funnits andra saker att göra. Jag åker ju liksom inte bara hit och slappar och fikar. Det finns saker att ta tag i mest hela tiden, speciellt nu på våren. Och ja, den tid som blir över vill jag gärna spendera med att hänga med min mamma.

Tänker på det förresten, att jag väldigt sällan har dåligt träningssamvete. Även om jag bestämt mej för att verkligen vara lite hårdare mot mej själv med träningsrutinen så kommer det från en plats av omtanke om mej själv. Jag vet att jag behöver träna för att må optimalt, och det vill jag ju, må optimalt alltså. Så visst, när det känns lite trögt i kroppen så ser jag till att ge mej ut ändå men att jag skulle känna något dåligt samvete för att jag inte hunnit är mej väldigt fjärran. Skönt!

Fast två träningslöften har jag med mej tills jag kommer hem:

 • På riktigt gå in för att ta hand om den där coren. Nog för att jag gillar min lilla putmage (vet att core inte bara handlar om magen så klart) men när jag känner att den inte riktigt orkar hålla upp överkroppen på bästa sätt när jag springer så är det läge att se över det där. Det blir en fokusperiod på core alltså, för att få in rutin.
 • Stretcha och yoga MER. Apropå detta inlägg  Är rätt stel alltså…

Har ni någon träning ni vill fokusera extra på nu?

13 tankar om “Gröna blad, träningssamvetet och två fokus

 1. Jag känner ungefär som du, att det är bålstabilitet och rörlighet jag vill fokusera på. Men samtidigt vill jag bli både snabbare och mer uthållig. För uthålligheten så behöver jag stärka knäleder och så är det den där bålstabiliteten.

  Gilla

 2. Jag vill fokusera mer på andras träning än min egen, så jag gör själv det jag känner för bara och använder den mesta energin och planeringen till att skapa nya löparlöften 🙂 Känns toppenkul. Skönt att vända träningsfokuset bort från sig själv.

  Gilla

 3. Jag fuskar ofta med bålen… *suckar och skakar på huvudet åt mig själv*
  Tack och lov att jag fastnar i yogan i alla fall.
  Däremot är jag inne på att köra yoga varje dag. Om så bara en solhälsning eller en kort andning/medition i en minut eller två. Det behöver inte vara så jäkla krångligt egentligen…. 😮 😛

  Kram M

  Gilla

  • Men precis, så tänker jag också. Hellre lite än inget alls. Dessutom tenderar ju det där lilla att ge mersmak:)

   Gilla

 4. Jag vill gärna träna mer löpning, det fattas liksom hos mig 🙂 Styrkepass i olika former o tabata är det jag pysslar med 🙂 Nu när det blir varmare blir det mer löpning!!

  Gilla

  • Vi är lite motsatser du och jag då (fast på ett bra sätt så att en kan inspireras av varandra) 🙂
   Du tränar det jag vill göra mer av och tvärtom!

   Gilla

 5. Ping: En finfin träningsdag - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s