Listan, del 4 – Sex ord som beskriver mej

jag

Det här är lite kul för ganska nyligen har jag hittat nya sidor av mej själv och insett att andra inte nödvändigtvis ser mej som jag själv ser mej. Det är lustigt det där, hur en lever kvar i föreställningar som skapades för länge sedan fast en själv har förändrats ganska mycket? Tror du att du upplever dej själv så som andra upplever dej?

Okej, nog om det. Här kommer sex ord som beskriver mej:

Egensinnig: Ibland kan jag nästan bli trött på mej själv för att jag prick aldrig (nästan) gör som ”alla andra”. Jag gör på mitt sätt, lever mitt liv på det sätt jag vill och kanske inte som jag enligt normen borde. Egentligen är det ju en bra egenskap men ibland blir det jobbigt då kraften ”utifrån” är stark och får mej att känna mej som ett litet ufo. 

Kortsint: Är det ens ett ord? Jag tänkte som motsats till långsint. Jag är snarare explosiv i min ilska, aldrig långsur. Har överlag väldigt svårt för människor som tjurar.

Optimist: Lever i mångt och mycket efter devisen: ”Hur svårt kan det vara?”. Det innebär att jag rätt ofta ger mej in i nya områden utan att känna så speciellt mycket oro.

Pajas: Detta är den insikt som jag fått om mej själv på senare tid. Jag har alltid sett på mej själv som stillsam och eftertänksam, tror det kommer från rätt osäkra tonår då jag faktiskt var på det viset. Men så för ett tag sedan berättade mamma att någon refererat till mej som familjens pajas (alltså på ett bra sätt). Sen dess har jag reflekterat över hur jag förhåller mej till andra människor och sanningen är ju att jag pratar sjukt mycket och skämtar en hel del? Det är liksom inte så jag sett mej själv så det var en förvånande insikt. Dock är jag fortfarande ganska lugn av mej när det är mycket folk, inte för att jag är blyg egentligen utan för att jag får svårt att fokusera då.

Orolig: Är en notorisk oroare, inte för saker jag gör och mej som person men oroar mej massor för mina anhöriga fast det inte finns någon anledning. En kan kanske tänka att det är för att jag förlorat min pappa men ärligt talat var jag nog så innan också.

Snäll: Detta ord som ibland likställs med mesighet och flathet -Så himla dumt tycker jag! Snäll är ju ändå en fin egenskap och jag skulle nog säja att jag är det. Jag vill att människor ska må bra och känna sej trygga i mitt sällskap.

 

3 tankar om “Listan, del 4 – Sex ord som beskriver mej

    • Haha, förstår det fast det kanske kan vara bra med lite ying och yang? Här är vi båda kortsinta och exploderar båda två i ca 5 minuter innan någon inte orkar längre och säjer förlåt.

      Gilla

  1. Ping: När en råkar bli med lila hår - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s