Yogamorgon

yoga2
Jahopp, det verkar som att det är en trend det här, att jag vaknar före fem (Joho, två dagar ÄR en trend!). Det gjorde jag i alla fall idag, vaknade före fem. Precis som igår hade jag högtflygande planer om att somna om men det gick ju inte. Jamen, så istället för att somna om gick jag upp och gjorde en enkel yogarutin: Lite child pose, lite up och downward facing dog, lite low lunge och lite lotus pose. Men alltså, det räckte gott och väl. Förstår inte vad som har hänt med min kropp? Det spände och drog precis överallt? Kan det vara att jag har börjat springa mer intensivt nu (förutom senaste veckan) utan att stretcha? Tror det va?

Hur som helst, så himla skönt var det! Varför börjar jag inte varje dag med yoga? Jag SKA börja varje dag med yoga! Så värt. Just denna lilla vakna upp-rutin tog bara lite över fem minuter men gav så mycket till en spänd kropp. Det där korta har ju också varit lite av min strategi med yoga: Börja kort och försiktigt så att det blir av. Yoga ger ju en verkligen en insikt i hur kroppen känns och mår också. Hade liksom ingen aning om att jag var så spänd i vaderna? (många frågetecken blir det).

Förresten, det ger ju onekligen en känsla av tillfredsställelse att vara uppe tidigt, det måste jag hålla med om. Klockan närmar sej 10 nu och jag har redan hunnit med massor. Plus att en känner sej extra äppelkäck när en morgonyogat, om så bara fem minuter.

9 tankar om “Yogamorgon

    • Ja, de säjer ju att det är guld för just löpare 🙂 Jag är ju verkligen ingen rutinerad yogare, gör mest bara kort och enkelt, men bara det hjälper kroppen mycket. Ska försöka få in det där med regelbundenheten också *host*

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s