Att strukturera mål och drömmar

mål2

Ja, jag vet, jag talar om att jag inte gillar för mycket strukturer i exempelvis min träning, att jag inte behöver ha så mycket mål så som lopp och sånt där, ändå satte jag mej tidigare idag och skrev en mållista? Är inte det lite okonsekvent? Nej, faktiskt inte. Det handlar om den där breda ramen som jag vill ha struktur på för att nå mina mål. Jag insåg att jag har så mycket idéer, tankar, drömmar i huvudet att jag omöjligt kan hålla dem alla där samtidigt, saker riskerar att gå förlorade och glömmas bort och det vill jag ju inte. Dessutom, även om jag har mål och drömmar så måste jag ha strategier för att ta mej dit. Strategierna ligger allt som oftast redan i mitt huvud men där blir de inte så konkreta och liksom flytande. När en fäster något på papper blir det mer på riktigt (tycker jag).

Nu var inte detta bara en lista om träning, jag delade egentligen upp alla aspekter av mitt liv där jag har mål (vilket är typ alla) Först området och sedan olika mål inom det, och sist lämnade jag space att fylla på med olika strategier. Områdena kan t.ex. vara:

 • Träning
 • Blogg
 • Karriär
 • Hem
 • Nöjen

Sen är det ju viktigt att detta inte blir någon kravlista. Tycker Sandra/Atilio har skrivit så bra om det här, både om att uppnå mål men också att våga stryka sånt som en kommer på egentligen inte är så viktiga -Det är ju förresten också en bra grej med en mållista: Att kunna sortera i det sammelsurium som ens mål och drömmar kan vara, att få överblick över vad som egentligen är viktigast för en, vad en brinner för.

Hur som helst: Känns bra, det här! Har nu överblick och trådar att börja nysta i och sortera.

Strukturerar du dina drömmar och mål på något vis eller bär du dem i huvudet?

5 tankar om “Att strukturera mål och drömmar

 1. Jag har haft som nyårslöfte att ”göra någonting som är läskigt”. Tror det var 2000. Jag har alltid varit rädd för smällare och vapen, så jag anmälde mig till en grundkurs i pistolskytte! Jag grejade grönt kort, och fick tävlingslicens på .22mm. Något jag är schuukt stolt över, men inte har fortsatt med.

  Förra årets nyårslöfte var ”att ha mer roligt” och det grejade jag också med bravur!

  I år är mitt nyårslöfte ”ta hand om dig och var snäll mot dig själv”, vilket kan låta luddigt. Men jag förstår vad jag menar 🙂

  Gilla

  • Älskar dina nyårslöften!! Så himla bra med uppbyggande grejer, sånt som är snällt och för en vidare istället för krav och press.

   Gilla

 2. Ping: Att sortera hjärnan och ha trädgårdsavund - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s