Test av kompressionstights från Rehband

underben

I samarbete med Sportsmart.se, en webbutik som specialiserar sej på skydd och kompressionskläder, har jag fått tillfälle att testa ett par kompressionstights av märket Rehband. Nu har jag provsprungit tightsen några gånger och känner att jag kan uttala mej om vad jag tycker. Jag gillar ju kompressionstights och har ett par sedan tidigare, jag tycker verkligen de gör skillnad om benen känns trötta. Alla kompressionstights är ju en liten match att få på sej, även dessa, men väl på ger dessa verkligen omedelbart piggare ben, snäppet mer än det paret jag har tidigare. Dessutom har de dragsko i midjan och en liten nyckelficka vilket är ett stort plus i min värld.

jag2

Under löpning sitter tajtsen där de ska vilket är oerhört viktigt för mej (och de flesta andra skulle jag tro). Det värsta som finns är ju att ge sej ut och springa och ideligen behöva rycka tag i linningen och dra. Kort sagt: Dessa är nog på god väg att bli en favorit i min träningsgarderob.

Fick jag ändra något så skulle det vara sömmarna på insidan av benen som jag misstänker skulle kunna skava eftersom de är rätt rejäla, en liten brännande känsla råkade jag faktiskt ut för men än så länge, inget skav (nästa gång smörjer jag med kokosolja). Samtidigt behövs ju rejäla sömmar i ett par kompressionstights som onekligen utsätts för en hel del slitande och dragande. Personligen skulle jag också önska lite högre midja men ha då i åtanke att jag är en sån person som gärna vill hissa upp strumpbyxor och tights under armhålorna om det är möjligt, sånt där är ju en smaksak. Trots de invändningarna gillar jag verkligen de här tightsen och känner att de kommer bli mitt första val kommande rundor. HÄR hittar du dem.

7 tankar om “Test av kompressionstights från Rehband

 1. Just dessa har jag inte testat.
  Men jag köpte de omtalas 2xU för ett tag sen. Blev besviken. Visst, sköna tights rent generellt. Men tycker mina Röhnisch shape tights har MER kompression än dessa. Jag valde M. Har väldigt svårt att tro att jag skulle köpt S…..

  Däremot älskar jag mina Gococo-kompressionsstrumpor. Riktigt bra tryck över vaderna! Och det är där jag behöver kompression. Inte så mycket på låren. 🙂

  Kram M

  Gilla

  • Alltså, spontant känner jag att jag måste införskaffa de där Röhnisch shape-tingestarna! De blir ju lovordade från höger och vänster 🙂 Dessa, som jag har, skulle jag säja har mycket kompression, de kramar åt rejält och då har jag L vilket är min vanliga byxstorlek.

   Har inte testat Gococo, däremot har jag två par strumpor från SOC som jag älskar och i princip alltid springer med (om jag inte har kompressionstights) 🙂

   Kram!

   Gilla

 2. Ping: Billiga träningskläderCharlotta Sofia springer och trimmar

 3. Ping: Två springoutfits jag trivs i - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 4. Ping: En lista om träning - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s