Fat bombs

Igår, när jag surfade runt på Pinterest för lite low-carb-inspo (äter inte direkt lchf längre men gärna ganska low carb i veckorna, ni vet fast med bönor och sådär) så stötte jag på samma sak om och om igen: Fat bombs. Hade aldrig hört talas om det förut men nu verkar det vara grejen, i alla fall i USA. Hur som helst: Bilderna på alla dessa fat bombs var så lockande, de såg ut som små bakelser eller godisbitar och fanns i alla möjliga färger, smaker och utföranden, kolla bara här t.ex. Lockad av alla fina, aptitretande bilder fick jag lov att undersöka saken vidare: Vad är det egentligen? Jo, fat bombs är små munsbitar med hög fettkoncentration, ofta av kokosfett eller smör, som används i keto-dieter, alltså dieter där en vill vara i ketos såsom lchf och Atkins. Där är ju grejen att få i sej tillräckligt mycket fett och hålla mättnaden jämn.

Nu är jag inte direkt ute efter någon ketos men tänkte att dessa ändå kan vara perfekta mellisar. För så här: Även om jag inte är någon lchf:are nu så lärde jag mej en viktig grej av lchf: Fett är inte farligt. Det är däremot en bra mättare som håller blodsockret på en jämn nivå, inga hastiga toppar eller djupa dippar. Så ja, jag tänkte mest att detta kan vara en kul grej att varva rawbollar och sånt med! Jag har faktiskt redan gjort mej en blåbärs/cheesecakevariant men jag ska fixa lite med receptet först, sen lovar jag att dela. Här kommer istället ett gäng andra fat bomb-recept att testa:

fatbombsÖverst från vänster:

1. Almond pistachio fat bombs, 2. Strawberry cheesecake fat bombs 3. Blackberry coconut fat boms 4. Low-carb peanut butter cups

Har ni hört talas om den här typen av små bakverk förut? Tror ni att ni kommer testa?

 

9 tankar om “Fat bombs

 1. Hehe äter inte enlitg lchf eller något annat sånt och hade inte hört talas om fat bombs innan men peanut butter cups låter ju galet gott 😀

  Gilla

 2. Intressant det där. Jag äter inte ren LCHF kost men konstaterat att de gånger jag äter det blir jag mättare än när jag äter tex yoghurt och macka.

  Gilla

  • Jo, så känner jag också. Tycker fett är en bra energikälla på det sättet, det ger lång och skön mättnad:)

   Gilla

 3. Ping: Mini peanut butter cup-fat bombs - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s