Dyra vs. billiga träningskläder

tröja

tröja2

I helgen köpte jag en ny träningströja på HM. Det är väl inte direkt någon löpartröja men den är i funktionsmaterial. Jag har i alla fall sprungit i den och det fungerade jättebra. Gillar att den är lös och alltså INTE kasar upp över magen -MYCKET viktigt! Sen tycker jag att den hade fint, peppigt tryck också, lite galaxmönstrat så där. Om jag får säja det själv så tyckte jag att den matchade mitt lila hår bra 🙂

Denna är ett budgetfynd och kostar endast 129:-, här finns den online. Ja, och här kan ni se hur den sitter på mej. Jag vet att många förespråkar kvalitet och dyrare märken men jag har verkligen inte världens största plånbok. Helst skulle jag alltid köpa eko och hållbart men det går inte riktigt. Däremot är jag noga att kolla sömmar (lösa trådar -big no no) och tygkvalitet innan jag köper något, jag vill ha högt PPA  (pris per användning) på mina prylar. Och budget behöver faktiskt inte alltid vara slit och släng,och inte heller alla dyra grejer är kvalitet. Apropå detta drar jag mej till minnes att Fanny skrev ett himla bra inlägg om just billigare träningskläder, i och för sej för ganska länge sedan, men det tål att tipsas om ändå, här: ”Träningskläder man faktiskt har råd med

Shoppar du mest dyrt eller billigt när det kommer till träningskläder? Har du förresten något superbudget-tips (alltså, gällande träningskläder)? Please share!

Följ min blogg med Bloglovin

16 tankar om “Dyra vs. billiga träningskläder

 1. Jag handla också mycket på H&M! Billigt och bra! Jag tycker även om Stadiums märke Soc (tror jag det heter) Bra pris på det med! Jag tänker så att jag kan handla mer om jag väljer billiga alternativet 🙂

  Gilla

 2. jag kan tycka att lagom träning i sisådär 10-20 grader så funkar alla slags träningskläder. men i kyla, vind, regn eller om man ska hålla på länge så vill jag ha bra grejer för då börjar skillnaden märkas. så även efter ett antal tvättar eller om det handlar om träning där plagget liksom sätts på prov, som skor till exempel. gäller också hur svett påverkar. är det tävling och man ska prestera så vill man hålla sig sval och så; då stör svett som aldrig torkar. men: är det livsnödvändigt för en vanlig motionär? nä. är det roligt med hightechprylar? japp. 🙂

  Gilla

  • Haha, jag kanske helt enkelt inte är på den nivån ännu. Nä, men jag fattar ju att det finns träningskläder som är himla mycket mer finess:iga än mina och jag drömmer om dem, har bara inte riktigt så mycket utrymme för det nu. Sen är jag ju en kvalitétsnörd och försöker hitta kläder som är bra sydda trots att de är billiga. Men nej, riktigt samma sak kanske det inte kan blir med material och så. Älskar förresten att du är träningsklädeskadad..haha, får mycket inspo och kunskap från dej. 🙂

   Gilla

 3. Din tröja är jättesnygg! Jag har inga problem med billiga träningskläder; jag har till exempel ett par byxor från soc som är hur bra som helst. Men jag har också ett par Röhnisch shape, som verkligen håller allting ”på plats” och som var värda varenda krona av alla 699 som de kostade. 😉

  Gilla

  • Alltså, nu är du typ den 10:e personen som lovordar dessa Röhnischtajts. Mitt habegär börjar bli ohanterbart 😀

   Gilla

 4. Ping: Kari Traa-fynd - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s