Mini peanut butter cup-fat bombs

peanut1

Kommer ni ihåg att jag skrev om fat bombs här om dagen? De var då en ny upptäckt för mej, men sen dess har jag redan hunnit experimentera fram två egna varianter. Först gjorde jag en med blåbär men den blev lite grynig och såg uppriktigt sagt inte så aptitlig ut. Men idag testade jag igen, det blev det en variant på peanut butter cups i miniformat och de blev så goda att jag vill dela dem med er.

Förresten, fat bombs? Varför? Ja, egentligen kommer ju påfundet från de som kör keto-dieter och vill komma upp i fetthalt och hålla sej i ketos. Jag tycker dock att de också kan användas som ett näringstätt mellanmål eftersom de ger lång mättnad och bra fett -Det är så jag använder dem i alla fall! Tycker det är så skönt att ha någon nyttig mellis i kylen, redo att bara plocka fram, lite som en variant på raw-bollar och liknande.

peanut2

Mina fat bombs är superenkla att göra:

Du behöver (18 st):

 • 50 g kokosfett
 • 1/2 dl jordnötssmör
 • 1 tsk valfri sötning (jag tog någon form av steviaströsocker med samma söthetshalt som vanligt socker
 • 1 tsk kakao
 • 18 st knäckformar

Gör så här:

Ställ ut knäckformarna på ett fat eller bricka. Smält kokosfett och jordnötssmör tillsammans på svag värme, tillsätt sötning. Fyll formarna med blandningen, inte hela vägen upp, lämna ca 3 mm till kanten. När du har fyllt alla formar tar du det som är kvar av jordnöts/kokosfettblandningen och blandar med kakaon. Häll sedan i chokladsmeten i formarna (Här kan en ha is i magen och vänta till jordnötsblandningen stelnat och sedan hälla på chokladen, då hamnar den i ett snyggt lager längst upp istället för som på mina, i botten) Ställ in i kylen och låt stelna. Klart!

peanut3

 

5 tankar om “Mini peanut butter cup-fat bombs

 1. Åh, måste testa! Jagar desperat efter enkla sätt att fylla på med och det här kan absolut vara ett bra sätt. Tur att jag ska handla idag! 🙂

  Gilla

  • Jättegoda, lovar (iaf om en gillar jordnötssmör)!
   Men blä, det lät inget vidare, att du behöver tröst. Hoppas det känns bättre snart ❤
   Kram

   Gilla

 2. Ping: Godsaker, PB, Maraton och Njutlöpning! | Rund är också en form!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s