Happy hips!

yoga2

Mina höfter har ju krånglat ett tag, stelnat till, så pass att jag fick problem ända ned i knät. Men förutom att söka proffshjälp så finns det ju en del en kan göra själv för att mjuka upp spända, ledsna höfter. Jag har verkligen bestämt mej för att ta tag i det här, hänge mej åt mina stackars höfter och ge dem så mycket kärlek jag bara kan. Eftersom löpning gärna gör  att höfterna stelnar till så känner jag att, om jag ska utöva löpning,  måste jag också jobba med att ta hand om kroppen så mycket jag bara kan, se till att den är mjuk och fin, lägga lika mycket kraft på det.

Jag yogar ju ofta en kort sväng på morgonen och fullkomligt älskar det men jag är ju verkligen en yoganovis. Men någonstans i periferin så har jag ganska ofta hört ”happy hips” med Johanna Andersson susa förbi, att det passet ska vara riktig höftkärlek. Sagt och gjort, jag tänkte att jag måste testa. Turligt nog fanns just det passet på Yogobe:s youtubekanal här hittar du det. Det var med andra ord bara för mej att ta fram mattan, sätta igång passet på telefonen och gå till handling. Och jösses! Just nu är mina höfter så himla härliga, värken i korsryggen jag kände innan är som bortblåst och jag känner, detta, detta måste jag göra till en regelbunden vana. Nu såg jag ut nothing like Johanna när jag körde passet, inga ben rakt upp i luften, en himla massa svett och stånkande jämfört med hennes mjuka, effortless rörelser. Men det är ju också det fina, att en kan anpassa rörelserna efter vad en klarar, dessutom är det ju lite taggande att tänka att en en dag kanske kan ta sej i närheten av den där mjukheten. Överhuvudtaget tror jag att yoga och löpning är ett riktigt bra kärlekspar, eller inte bara riktigt bra, superkära skulle jag vilja säja.

15 tankar om “Happy hips!

 1. Ja, där sa du något! Jag MÅSTE verkligen bli bättre på att ta hand om kroppen, blir så irriterad på mig själv när jag tänker på det… Har verkligen inte mjuka höfter just nu. Sjukt stel efter att jag sprang 7 km igår… Inte bra!

  Gilla

  • Åh, testa detta! Mina höfter känns sjutton som en liten dröm just nu:) Helt fantastiskt! (Dessutom tar det bara en kvart)

   Gilla

  • Ja, gör det! Är en bara försiktig och tar det lugnt och efter egen förmåga tror jag inte att det är någon risk att en gör sönder något.

   Gilla

 2. Jag gav mina stela höfter lite extra uppmärksamhet under vintern, och det har verkligen gett resultat! Sån skön känsla när de börjar mjukna. Sen tror jag dock att jag glömde bort dem lite ett tag, men nu kör vi igen! Mycket spänningar sätter sig tydligen i just höfterna, så det är nog bra att ta hand om dem jämt!

  Gilla

 3. Åh mitt favvo-avsnitt! Så himla, himla, skönt i alla fall efteråt. 😉 ”Och med solen skinandes i ansiktet låtsas vi som att det där var det skönaste vi nånsin gjort”

  Gilla

  • Ja, superhärligt! Skulle kunna sträcka mej så långt som att säja att det är magi för höfterna! 🙂

   Gilla

 4. Ping: Yogalycka och vilken nytta det gör för en novis - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 5. Ping: Ont i svanken efter löpningCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s