Att sortera hjärnan och ha trädgårdsavund

kaffe2

pelargon2

Jag började den här måndagen med att sätta mej på balkongen med kaffe och mitt lilla block och reda ut i mitt huvud, sortera idéer och följa upp mina mål  som jag skrev ned för ett tag sedan. Ett himla bra sätt att starta veckan om ni frågar mej! Idag känner jag mej lite mindre tom i huvudet igen. Jag behövde nog låta hjärnan vila lite och liksom få ordning. Förresten, att jag sätter mej på balkongen fast det egentligen inte alls är balkongväder, säjer det inte något om hur läkande och bra utomhus är? Det är som jag får extra skärpa så fort jag befinner mej ute och får andas frisk luft.

En annan sak som ger skärpa och lugn, är växter tycker jag. Jag har i och för sej inte sått något men i alla fall köpt hem lite pelargoner som jag lovat, LOVAT mej själv att ta sticklingar av sedan. Jag är faktiskt en aning grön av avund på alla er som har trädgård nu (kan en ens vara ”en aning” grön av avund?). Nog för att det går att göra en hel del med en balkong men jag skulle vilja anlägga land och odla massor med  saker, blommor och grönsaker. En som gjorde mej lite extra grön igår, var min vän Emma som la ut det här inlägget innehållande fina bilder på deras lilla skogstomt och dess odlingar. Hur härligt verkar det inte?

Förresten, tack också för era klokheter under gårdagens inlägg. Ni är så sjukt fina!

 

7 tankar om “Att sortera hjärnan och ha trädgårdsavund

 1. Vi har en stor trädgård. Eller rättare sagt stor tomt. Minimalt med växter/blommor. Men jag har inte intresset. Eller jo, jag skulle vilja ha en härlig trädgård, men har varken kunskap eller tid. Kan man anlita en trädgårdsmästare gratis måntro…? 😉
  Inomhus är det fullt av orkidéer. Den enda blommande växten som överlever här…. Hehe!

  Gilla

  • Haha, hade du inte bott så långt bort hade jag gladeligen kommit och varit gratis trädgårdsmästare hos dej!

   Gilla

 2. Ja, jag håller med Emma! Det är väldigt mysigt med trädgård men så mycket jobb!! Helst när man får nya idéer hela tiden (som jag brukar:) Vill man ha kroppsarbete så ska man skaffa trädgård 🙂

  Gilla

  • Jo, jag vet, är uppvuxen på en stor tomt på landet. Men jag gillar ju det där grävandet, släpandet och rensandet.:)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s