Yogalycka och vilken nytta det gör för en novis

yoga1

yoga3

Nu ska jag tjata lite yoga igen! När jag gjorde min läsarundersökning för några månader sedan var det faktiskt så att yoga var det ni tyckte var minst intressant att läsa om. Löpningen smällde högst. Men då tänker jag så här, att yoga och löpning, de är som jag skrev tidigare, ett riktigt kärlekspar. Vet inte om något med ordet ”yoga” skrämmer vissa? Att det ska vara jätteavancerat och lite flummigt?

Men så här, jag ska berätta varför jag tycker det är så bra: Jag är ungefär lika vig som kylskåpet här hemma,  har aldrig gått på en yogaklass i mitt liv (även om jag är bra sugen) men ändå gör det sådan kolossal nytta för mej, fast jag bara kör korta sekvenser med min kylskåpskropp framför datorn eller mobilen här hemma. Egentligen har jag varit sjukt stel sedan jag började springa på allvar igen. Kroppen fick en liten chock tror jag, efter att ha varit i någon vinterdvala med lulliga springturer då och då skulle det plötsligt springas på allvar igen? Mina höfter tajtade till sej något fruktansvärt, jag fick en del värk i höger knä och när jag gått upp på mornarna har jag känt mej som en mycket, mycket gammal människa. Men nu har jag kört ”happy hips” (som jag skrev om här) några gånger, 3-4 kanske? Plötsligt har jag pigga ben igen! Ben som känns spänstiga och fulla av kraft, inte som två stackars påkar med tajta (nej, inte tajta på DET sättet) muskler. Det är en sån befrielse och jag kan nog nästan lova att det är yogans förtjänst.

Dessutom vet jag att många känner: Hur ska jag hinna? Hinna träna både styrka, smidighet och löpning samtidigt. Ofta är det dessutom så att en mest bara vill springa om det är det som är ens grej. Då är yoga perfekt att slänga in, där får du både styrka och smidighet i samma paket för den som tror att yoga inte kan bygga muskler är så fel ute, det kan vara sjukt jobbigt. Har ni sett vad riktiga yogaproffs kan GÖRA  och vilken styrka det måste kräva?

Här är mina favoritkortispass:

15 tankar om “Yogalycka och vilken nytta det gör för en novis

  • Spännande, den utmaningen måste jag kolla upp!

   Haha, kan du..eh..vänta tills jag lärt mej klippa och klistra riktigt bra i photoshop? 😉

   Gilla

 1. Men visst är det så att yoga och löpning är världens bästa kärlekspar! Jag kommer aldrig att enbart köra löpning igen!
  Jag är också stel som ett kylskåp, men känslan när man plötsligt nästan når ner med hälarna i golvet i hunden, den är helt grym!

  Gilla

  • Ja, underbart! Inte för att jag nått ned med hälarna än.. Men bara det där att känna framstegen och hur skön kroppen känns efteråt..åh!

   Gilla

 2. Tittade på Happy hips. Tror absolut att det skulle vara bra för mig och mina höfter! Men jag är ungefär lika vig som ett kassaskåp… Med dubbla lås!
  Ska testa i alla fall så får vi se hur det går. 🙂

  Gilla

  • Haha, funderar just nu jättemycket på om ett kassaskåp är vigare eller ovigare än ett kylskåp?
   Jag ser ju absolut inte ut som hon i videon när jag gör mitt pass men det är ju lite det som är det fina: Det går att anpassa så att det passar både kyl och kassaskåp:)

   Gilla

 3. Åh, yoga är så himla fantastiskt i kombination med löpning! Jag är också nybörjade, började i julas. De första försöken jag gjorde blev det inte så mycket av med för jag skrattade så jag fick ont i magen åt mig själv. Kollade ett instruktionsklipp och tänkte ”det där ser ju inte så svårt ut” och så försökte jag och kom liksom inte ens halvvägs så långt in i de olika positionerna som instruktören i klippet… Fortfarande fnissar jag ganska mycket över absurditeten i mina försök, men jag märker ju framsteg. Nu klarar jag att stå på huvudet i Clownen tex (med böjda ben så klart, magmusklerna som ska lyfta upp benen mot taket finns inte i min kropp), och den tillfredsställelsen är fantastisk. (Sonen fotograferade mig i clownen en gång och nåja, jag ser sjukt mycket mer graciös ut inuti mitt huvud än vad det fotot visade, men hej, vem bryr sig?). Nä, mer yogaövningar åt folket! 🙂 Tack för länktips också, det där core strengthpasset ska jag definitivt testa!

  Gilla

  • Haha, åh, jag känner igen både det där med att tycka att det inte ser speciellt svårt ut och sen tro att en är graciös som sjutton tills en tar kort. Men vad duktig du är som klarar clownen, där har jag låååångt kvar.

   Gilla

 4. Ping: Kan Happy hips och KBT göra mig lycklig igen? | Den springande soffpotatisen

 5. Det var verkligen alldeles för länge sedan jag körde ett yogapass här hemma men jag känner att min kropp nog gärna hade velat det. Tack för påminnelsen!

  Gilla

  • Varsågod! 🙂 Jag försöker tänka att jag inte behöver köra värsta passet för att det då lätt blir så att det inte blir av. Igår innan jag gick och la mej gjorde jag några enkla övningar bara för att slappna av i datortrötta ryggen. Så himla bra, det är är något magiskt med yoga 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s