Att lufta sina mål och drömmar

Efter att ha skrivit detta inlägg igår fick jag jätteont i huvudet, kände mej alldeles spänd och stel. Det kanske låter som något dåligt, och nej, huvudvärk är ju aldrig kul.  Men så här är det: Min huvudvärk kommer också ofta när någon slags spänning släppt. Jag tror alltså att jag låste upp något med det där inlägget? För hur det än är så har det varit lite av en boja, det där att själv veta vad jag gör och vill men inte riktigt kunna prata högt om det. Hur ska jag förklara? En jobbar mot något men en jobbar i det tysta, en vågar inte riktigt säja något, kanske rädd för att människor ska tycka att en är helt uppe i det blå? Men det blir ju också så att en blir väldigt ensam i det en gör när det är på det viset. Bara att kunna säja att: ”Jag jobbar” – en sån liten fras – om det jag gör om dagarna, det är en sån befrielse. Och hörrni, förresten: TACK för era fina ord under inlägget! När en blir så där varm i magen och sen stiger det liksom upp mot hjärtat? Vet ni? Så kändes era kommentarer.

körsbärsblom

Sen är det ju något annat som händer också, när en uttalar det en drömmer om och vill. När en säjer saker högt så blir de mer på riktigt, de går lättare att jobba emot, de blir lättare att visualisera. På något vis känner jag att jag kan ”sträcka ut” nu. Har du en dröm, ett mål? Säj det högt till någon! Det behöver inte vara att en skriker ut det över hela världen, det kan räcka med en person som vet, en person du litar på, som kan stötta och vet var du vill någonstans. Att någon vet om din plan gör den så mycket mer verklig. Så tycker jag i alla fall!

Nu får jag lite panik för det låter så himla högtidligt alltihop? Så dramatiskt är det egentligen inte. Det är inte så att jag inte har en lång väg kvar att gå. Men ändå, det kanske är rätt högtidligt att komma på vad en vill göra, eller snarare, uttala det? Vetat har jag ju gjort ganska länge nu.

körsbärsblom2

 

 

10 tankar om “Att lufta sina mål och drömmar

 1. Åh, jag vet hur det känns, när allt bara släpper! Det behöver inte vara något stor el så men det känns befriande och man blir helt matt i kroppen och som sagt huvudvärk! Hoppas att det känns bättre nu 🙂
  Jag har också en dröm men det är inte så lätt att förändra något som man känns liksom fast med! Men en dag kanske…
  Kram Cia

  Gilla

  • Ja, märkligt egentligen, tycker att en borde vara spändare innan? Ja, nu känns det finfint!

   Åh, blir så nyfiken på din dröm! (fattar så klart att det kanske är en hemlis). Jag tänker att ibland kan en kanske börja med något litet steg mot drömmen om det känns svårt att genomföra så där direkt. En planterar det liksom i sej själv då, känner sej lite närmare även om tidpunkten inte är rätt för att ta steget fullt ut.

   Gilla

 2. Vi pratade om det på jobbet en dag. Sen outade alla ”sin grej”. Min var författare och någon form av coach till yrket. Någon annan ville hålla champagneprovningar. En tredje var komiker. En av oss illustrerar redan barnböcker på fritiden. Och så vidare… Och så tänkte vi på all den kraft som finns. Jösses. Kanske ska vi bryta oss fria och starta ett väldigt spretigt konsultbolag? 😀

  Gilla

  • Vad härligt att höra om andras drömmar! Jag tycker en brukar gå så peppig och stärkt ur såna konversationer. Tycker förresten det verkar som du är en fantastisk coach och skriva kan du ju verkligen! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s