Ekko Gourmet Mexicali Nuggets med mango/avocadosalsa och glutenfri wrap

Torsdag igen och det är dags för mej att publicera det andra recepetet av två som jag tagit fram i samarbete med Ekko GourmetEkko Gourmet är ju ett litet företag som tar fram olika spännande veganska produkter såsom nuggets, pasta och olika biffar. Här hittar du förresten det förra receptet jag lagade, då med deras jordnötsbiffar som huvudingrediens, i det inlägget kan du också läsa mer om Ekko Gourmet. Här hittar du inköpsställen för deras produkter.

Vad blev det denna vecka då? Jo, jag bokstavligen satte tänderna i deras Mexicali Nuggets. Mexicali nuggets är små nuggets gjorda på bönor, paprika, tomat och rökt chipotlechili plus ett gäng kryddor såsom koriander, spiskummin och oregano. Och ja, de är så himla goda, smakrika och krispiga på ytan, precis som jordnötsbiffarna. Dessutom fylldes hela köket med en fantastisk, rökt doft när jag stekte dem.

närbildwrap

Kryddiga nuggets, vad har en till dem? Jag tänkte att det vore gott med något fräscht och friskt, lite exotiskt, kanske i en wrap. Sagt och gjort: I Ekko Gourmets veganska, glutenfria anda gjorde jag wraps och fyllde dem med mexicali nuggets och en salsa på mango och avocado. Här kommer receptet:

mexicalinuggets

Ekko Gourmet Mexicali Nuggets med mango/avocadosalsa och glutenfri wrap (4 port)

Vi börjar med de glutenfria wrapsen tycker jag!

Till wrapsen behöver du (receptet ger 8 wraps):

 • 1 dl linfrön
 • 2 msk chiafrön
 • 2 msk kokosmjöl
 • 2,5 dl mandelmjöl
 • 2 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk valfria, torkade örter (jag tog oregano)
 • 2 dl ljummet vatten
 • ca 2 msk neutral olja till stekning

Gör så här: Placera linfrön och chiafrön i en matberedare och kör till ett mjöl. Blanda sen chia/linfrömjölet med övriga torra ingredienser. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen i en halvtimme. Ta sedan ut degen och dela den i åtta bitar. Kavla bitarna tunt mellan två bakplåtspapper (de ska bli ca 1,5-2 dm i diameter). Värm en stekpanna och häll i ca en tsk olja på botten. Stek bröden ungefär 1 minut på varje sida. Bröden kan göras i förväg och förvaras i kylskåp under tättslutande lock några dagar.

salsa

Sen går vi raskt på salsan:

Till salsan behöver du:

 • 2,5 dl (ca 200 gram) färsk eller fryst mango i centimeterstora kuber
 • 2 avocados, dessa delas i lika stora kuber som mangon
 • ca 2 cm röd chili
 • 1/2 finhackad röd lök
 • 1 msk rapsolja
 • 1/2 pressad lime
 • 1 kryddmått salt

Gör så här: Hacka mango, avocado, lök och chili och blanda i en bunke. Gör en marinad av lime och olja och häll över. Om du gör detta långt innan servering, vänta med att salta tills alldeles innan eftersom frukten och grönsakerna vattnar sej annars. Klart!

Sen är det bara att steka sina Mexical nuggets i olja efter anvisningarna på förpackningen, göra din wrap och njuta. Jag serverade mina wraps med en klick havrefraische!

helbild

 

 

 

3 tankar om “Ekko Gourmet Mexicali Nuggets med mango/avocadosalsa och glutenfri wrap

 1. Ping: Recept: Grön ärtfalafel med coleslaw i wrap -Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s