Att vara tillfreds och en viktig text

hemma

Hej på er! Har ni en härlig lördag? Det har jag, jag vet inte vad det är men just nu känner jag mej så tillfreds med livet, jag är lugn, trygg och har en härlig känsla i magen. Eller.. Jag vet ju vad det beror på: Att jag är ärlig mot mej själv, att sommaren ligger runt knuten, att det känns som jag har massor med möjligheter.

Imorgon åker jag till Dalarna igen, jag vet, det är ett himla rännande. Men det är ju också så jag vill ha det. Jag vill kunna känna mej fri, kunna ta vägen var jag vill nästan när jag vill och det känns som jag håller på att skapa en sån tillvaro för mej själv. Förresten, UnderbaraClara skrev en sån bra text igår, en text om att falla utanför ramen rent yrkesmässigt, hur vi kämpar med att befinna oss innanför fast vi kanske inte kan, för att alla människor helt enkelt inte är konstruerade likadant. Jag började nästan gråta när jag läste den eftersom jag kände igen mej så mycket. Och alla kommentarerna sen! Massor med människor som känner exakt likadant. Om det finns en känsla som jag blir stärkt av så är det känslan att inte vara ensam. Det är så viktigt att vi pratar med varandra!

Hur känner du, känner du att du alltid ryms i ramen eller drömmer du om något annat?

8 tankar om “Att vara tillfreds och en viktig text

  • Så sant! Jag är egentligen aldrig missnöjd med mitt liv förutom när jag ramlar ned i någon dipp och bara: ”Äsch, vi skaffar villa, vovve, Volvo och barn” för att en ska, för att en då slipper känna sej som en udda fågel. Men det beror ju BARA på yttre omständigheter, vad samhället tycker. Jag skulle inte vara lycklig.

   Gilla

  • Wow, så sant. När jag säger till mig själv att det är ok – hur svårt är det inte att nå det stadiet för många? – kommer det ett ifrågasättande från tre håll. Inte undra på att det blir stressjukdomar mm. Så otroligt jobbigt.

   Gilla

   • Ja, den här världen är inte alltid snäll mot den som vill göra annorlunda. Men vi gör’t ändå! Pow, pow!! 🙂

    Gilla

 1. En knepig fråga och samtidigt en fråga som jag inte tror att har ett entydigt svar. Om man inte har en ram vad har man då? Vilda västern? Det sägs ju också att det är stört omöjligt att vara kreativ utan någon som helst ram. I klartext; det är svårt att vara kreativ om någon säger ”kom på en idé” men lättare om någon säger ”kom på en idé till en text”. Så mest handlar det väl om, som jag ser på det, vad som är ramen och hur man kan vara kreativ inom den. Diversitet hyllar jag, vårt samhälle behöver mera folk som bryter normen.

  Gilla

  • Men precis, kanske uttryckte jag mej klumpigt men det jag syftade på var norm-ramen, den snäva som samhället säjer att vi ska befinna oss i för att vara lyckade. Sen finns det ju såklart andra ramar, såna som en vill befinna sej i och som är individuella för alla.

   Gilla

 2. Klokt inlägg och tack för lästipset. Det där funderar jag och min affärspartner/kollega väldigt mycket på. Och jag och min man också för all del. Hur vill vi jobba, hur ska vi få ihop 100% liv, vad är viktigt? Stora och svåra frågor. Ramarna borde vara vidare.

  Gilla

  • Tack! Ja, men jag tror att det är bra att reflektea över. Ibland tror vi att vi måste befinna oss inom den här snäva ramen fast vi kanske kan göra annorlunda, kanske ändra på något litet i alla fall. Har du lyssnat på Träningsglädje talks, avsnittet om life design? Mycket spännande om just detta! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s