En blåsig historia

löpning

Äsch, vi fortsätter väl på väderspåret när vi ändå håller på?! Jag var ute och sprang för en stund sedan och jäklars vad det blåste. Tog mej fyra kilometer, sedan kände jag mej slut. Hur är det ens möjligt att jag lyckas springa i motvind hela tiden? Men trots jobbigheten var det väldigt skönt att få slita lite. Möjligen var jag lite rädd att få ett träd i huvudet under turen.

En grej jag tycker är riktigt jobbigt med blåst dock (om vi räknar bort motståndet), är att jag tycker det är lite svårt att andas. Eller, egentligen är det väl inte svårt att andas men det känns så, som att det är helt omöjligt att få in luft när det blåser rakt in i munnen. Märkligt.

Annars är det väldigt skönt att känna att min kropp svarar på den lite ökade träningen, att den inte längre gör ont här och där. Det verkar mao som de krämpor jag har haft har varit överansträngning eftersom jag ivrade iväg för fort och snabb -Min vanliga melodi. Men nu så, nu funkar det men jag fortsätter ta det lugnt och varligt ett tag. 

blåst

Jo, det här hade kanske gjort sej bättre som gif, men visst ser en att det blåser lite, även när det är stillbild? Visst!?

6 tankar om “En blåsig historia

 1. Ja, helt galet vad det blåser – jag + vovve höll på att blåsa bort igår på vår promenad. 🙂 Härligt att kroppen är med! Överansträngning är väldigt vanligt, men lösningen ligger nog i att – som du skriver – backa lite och sedan testa igen för att se hur det känns. Det kräver tålamod! Just nu har jag ett lite ömt vadben, som gjort sig påmint de senaste två, tre passen. Jag hoppas att de kommande lite lugnare veckorna automatiskt får ordning på det. 🙂

  Gilla

  • Ja, helt tokigt! Jag sprang och sprang men kom ingen vart 🙂
   Tror du har rätt, det är det där med tålamodet bara 😉

   Gilla

 2. Precis! Andningen! Jag tappar andningen helt när jag springer i motvind. Senast på Vårruset då jag fick vända huvudet åt annat håll och kippa efter luft 🙂

  Gilla

  • Ja, exakt, det är i motvind det är värst! Det kanske är svårare att tillgodogöra sej syret när luften rör sej?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s