Ett inlägg som inte blev riktigt rätt

Jag skrev ett inlägg som har skavt i mej sen jag skrev det, det härInte för att någon har sagt något om det men när jag läser det blir jag så himla rädd för att bli missförstådd, jag tycker helt enkelt inte det är tydligt. Jag skriver:

Samma parallell kan en dra till träning eller kost, varför blir det plötsligt hetsande när någon med ”perfekt” kropp tränar mycket/bryr sej om bra mat men stärkande när någon utan den perfekta kroppen gör det?”

Och det är ju KLART att jag fattar varför den perfekta kroppen anses mer hetsande, det var alltså en retorisk fråga. Det är ju för att den säjer att det är där vi ska vara, den vi tror att vi måste sträva efter, mångfalden saknas. Men när jag läser mina ord så låter det mer som jag är pro alla slags fit-sporationbilder och det gör mej lite stressad. Det finns en skillnad i att låta kroppen vara just kropp och porträttera den på ett hetsande vis. Sen är det klart att alla får klä sina kroppar exakt så som de vill.

Drömmen vore ju att den där smala ramen som finns för en hälsosam kropp suddades ut.

Note to self: Hastskriv inte på mobilen, det kan jaga dej i en vecka.

 

4 tankar om “Ett inlägg som inte blev riktigt rätt

 1. Ta ett djupt andetag. Jag tror de flesta förstod vad du menar… 🙂
  Det är ett djupt ämne och det bör skrivas om det! Alla borde få må bra och säga att de mår bra, oavsett hur de ser ut. Men det är svårt det där. Jag kan själv komma på mig själv att ”störa mig lite” på ngn som är ”perfekt” som ger tips om hur man ska göra si och så. Men det sitter ju i MITT huvud. Tyvärr…..

  Gilla

  • Haha, ja, du kanske har rätt, det är kanske mest jag som grunnat på formuleringarna. De som läser här borde ju ha någorlunda hum hur jag tänker kring kroppen nu 🙂
   Fast det känns ändå bättre i magen att förtydliga lite. Och håller med, viktig fråga: Hur sjutton gör vi så alla får vara precis det de vill i sina kroppar?

   Gilla

  • Vad skönt! Jag tänkte att om folk inte förstod det så skulle det finnas risk för att de trodde jag var en smula pantad 😀
   Och tack snälla du ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s