Längtan efter sommar

Alltså, nu vill jag inte vara den som är den, men vi måste tala om vädret! I morse vaknade jag av mjukt solljus som silade in genom fönstret och utanför hade fåglarna konsert….INTE. Jag vaknade i ett mörker, typiskt hösteftermiddagsljus, ute regnade det oförtrutet och småfåglarna hade gått och gömt sej. Okej, nu vet jag att en inte har något för att gräma sej över vädret, det är ju verkligen något som är helt opåverkbart (om en inte tar en charter) men det hjälps inte. Jag blir så himla deppig av den här kylan och regnet.

Jag vill sitta ute på min balkong och äta frukost, få varma solstrålar i ansiktet, fundera och sippa på mitt kaffe. Det är något av årets bästa stunder ju. Fast, det så klart, det här gråa, svala är ju ändå ganska bra springväder. Tror bestämt jag ska ta mej en tur senare idag. Mina ben är äntligen med i matchen igen, de har haft lite svårt att springa två dagar i rad ett tag men nu känns de pigga och fräscha!

Och, dåligt väder eller ej: Det är Juni och officiellt sommar! Hurra!

pelargon

daggkåpa

6 tankar om “Längtan efter sommar

 1. Så himla deppigt!
  Det enda som är bra med denna avsaknad av sommar är att eleverna inte har börjat bli less på att ha lektioner och tjatar om att få gå ut i solen istället. Det brukar vanligtvis börja ett antal veckor innan skolavslutningen.
  Alltid nåt va!

  Gilla

  • Blev nostalgisk nu: De där sista veckorna i skolan innan sommarlovet då allt plötsligt kändes så lätt och fritt. En satt mest ute på någon gräsmatta och pratade. Fast fattar jobbigheten om en är lärare 😀

   Gilla

 2. Jag blir sjukt provocerad och känner mig KRÄNKT av vädret!! (Känner mig alltid kränkt av dåligt väder. Tar det personligt..) Hela maj har ju varit ett fiasko. Jag har frusit och fått ha pannband och jacka när jag ska gå utanför dörren. Det blir ju helt knäppt i kroppen, för på ett sätt tänker jag att det är mars, och så blir jag stressad för att tiden rusar och maj bara försvann 😦 😦
  /En som kan prata om väder i all evighet!

  Gilla

  • Haha, åh, jag kan SÅ relatera. Jag blir också kränkt och vill typ ställa någon till svars 😀 Känner mej också lite stressad över att det går så fort och vi inte fått något riktig sommarvärme än, i maj brukar en ju ha gått i short och t-shirt, i alla fall en handfull gånger 😦

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s