En mättande, god sallad

Nu ska jag försöka med konststycket att ge er ett recept som jag inte har, på en sallad som inte riktigt syns (men lovar, den ligger där och är god under ruccola och groddar). Min lillebror gjorde den här sallad när jag var och hälsade på sist och jag blev så förtjust att jag ätit den både till lunch igår, lunch idag och ehrm.. middag idag. Den är superlätt att svänga ihop och innehåller inget ovanligt egentligen. Hemligheten är att en rör ihop den med majonäs, helst amerikansk som inte är så vinägerstark, annars kan en säkert blanda hälften, hälften av majonäs och creme fraishe eller för all del, gör egen majonäs utan så mycket syra. Jag tror dessutom att den här salladen är ett utmärkt tillbehör till grillat istället för t.ex. potatissallad.

Ok, du behöver (4 port):

  • 1 halvt, litet huvud isbergssallad
  • 2 handfullar färsk spenat
  • 2 handfullar ruccola
  • 1 handfull groddar
  • 1 rödlök
  • 1 pkt fetaost
  • 1 dl majonäs, jag använde Hellmann’s. (Har du bara svensk majonäs, blanda den med hälften creme fraishe eftersom det blir för vinägerstarkt annars. Eller så gör du egen utan så mycket syra)
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här:

Skär isbergssalladen i strimlor och blanda med spenat, ruccola och groddar. Skiva en rödlök tunt och blanda i. Smula ned fetaosten och klicka över majonäsen. Salta och peppra efter smak och blanda ihop allt tills all sallad är täckt med majonäs. Klart!

sallad4

sallad3

 

8 tankar om “En mättande, god sallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s