När en inte kan låta bli

Gårdagens löprunda gick ju så himla bra och idag kändes benen pigga och glada så fast jag lovat mej en dags vila mellan löpturerna så gick det inte att låta bli. Ni vet den där berusande känslan när en har harvat på på samma sätt ett tag och så släpper det? Helt plötsligt klättrar en en pinne upp på utvecklingsstegen, helt plötsligt är det tempo som känts fruktansvärt jobbigt ett tag, en barnlek. Ni vet, den känslan? Det är så otroligt svårt att hålla emot då, att vara förnuftig och att bromsa.

Men jag var i alla fall halvförnuftig idag, lovade mej själv att inte springa mer än tre kilometer. Så fick det bli och det var så otroligt härligt. Är tydligen på väg in i en sån där period där löpningen blir som en drog, som något en bara måste ha (Hm.. det där lät osunt men jag menar naturligtvis på bästa möjliga sätt). Har saknat den där känslan så mycket, känslan att kunna trycka på lite, kämpa och testa flåset och vara alldeles berusad av endorfiner när jag kommer hem.

Jag är ju fortfarande inte där jag var men jag närmar mej. Hur det än är, fast en vet att en får kämpa efter de förutsättningar en har, så är det rätt trist att komma tillbaka efter en svacka.. Eller förresten: Både och! För en får leva om den där nybörjarkänslan och det är rätt härligt i och för sej. Men det är samtidigt lite tjatigt att börja om med allt igen. Det är därför jag är helt lyckokollrig nu, nu när det äntligen känns som det släpper och det känns som jag kan bygga vidare.

dagenslöpning

2 tankar om “När en inte kan låta bli

    • Ja, ellerhur! 🙂 Problematiskt bara, att jag nästan inte kan låta bli idag heller…Men SKA vila, SKA INTE springa sönder mej 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s