No poo: Kaffe och yoghurtscrubmask

För min del är det stora kaffedrickardagen idag. Jag är sååå trött, ni vet, så där ändå in i benmärgen? Tror det beror på att jag intensifierat min träning lite, förutom löpning och promenader har jag också lagt till lite styrka och det känns i kroppen kan jag tala om (återkommer till det i ett annat inlägg).

Men apropå kaffe då: Jag tycker det varit lite dåligt med no poo här på senaste tiden, mycket för att jag inte hudvårdsexprimenterat i så stor utsträckning kanske? Jag fortsätter liksom köra på mina vanliga gamla favoriter och är nöjd med det. Men här om sistens exprimenterade jag faktiskt ihop en scrubmask som är superenkel och så himla bra, lämnar huden len och ”glow:ig”. Den består endast av två ingredienser: yoghurt och malet kaffe. Nu är jag säkert inte den första med att komma på detta men så här tänkte jag angående de här komponenterna i alla fall:

Yoghurt innehåller mjölksyra som slipar huden på ett milt sätt så att döda hudceller försvinner. Den säjs också och jämna ut fina linjer och dra ihop porerna.

Kaffe är rikt på antioxidanter och fungerar som ett skydd mot föroreningar. Även kaffe säjs jämna ut huden och dessutom öka cirkulationen. Sedan har det ju självklart också en scrubbande effekt p.g.a kornen.

Ok, så här gjorde jag masken: 

Detta är plättlätt, du tar bara en kopp och blandar två matskedar malet kaffe med en matsked naturell yoghurt.

kaffemask1

Sen ser det ut så här:

kaffemask2

Du fördelar då masken i ett lager över ansiktet och möjligen halsen (undvik den tunna huden kring ögonen). Låt masken sitta i 20 minuter och skölj sedan av den med ljummet vatten samtidigt som du masserar med försiktiga cirkelrörelser. Har en känslig hud kan en hoppa över masserandet eftersom kaffekornen är rätt grova och stora.

HÄPP! Superlen hud på ett kick!

Två andra hudvårdsprodukter av kaffe:

 

 

7 tankar om “No poo: Kaffe och yoghurtscrubmask

  1. Vilken spännande grej med kaffe i! Har bara testat enkla grejer med socker och olja som scrub, men kaffe och yoghurt som scrub-mask låter ju superbra! Framförallt för mig som inte gärna dricker kaffe, men som älskar lukten, hehe.

    Gilla

  2. du har säkert testat och den kvalificerar kanske inte in sig som no poo, men måste ändå tipsa om min favorit bland hemmagjorda masker! aspirin + yoghurt (+ lite honung om man får feeling). Droppa någon droppe vattten på 2-3 aspirintabletter, då bli de väldigt enkla att krossa. Blanda tablettkrosset med någon matsked yoghurt. Kleta ut i ansiktet, låt verka ett tag (typ 20 min), och skrubba ansiktet när du sköljer av. Omg vad len och go man blir 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s