En semester

Nu tar vi tag i den här semestrande bloggen igen tycker jag! Det var egentligen inte meningen att försvinna så abrupt men jag behövde verkligen en paus. Jag ska förklara: I det mesta är jag en glad person, skrattar mycket, mår bra och det har jag också gjort under den här tiden. Men i Juni började jag känna mej urlakad, tror det märktes på bloggen? Det fanns inte så mycket inspiration, jag blev plötsligt hård mot mej själv, tyckte inte något var bra nog, ville att allt skulle vara perfekt. Sneglade på andra och tyckte att de gjorde saker mycket bättre. Eftersom jag tidigare har haft en utmattningsdepression kände jag igen varningarna, att jag var på väg åt fel håll. Kände så starkt att jag behövde en semester, en tid då jag inte tänkte blogg hela tiden.

Kanske var det en naturlig reaktion från en perfektionist som för första gången gjorde någon form av arbeter efter utmattningen? Jag uttalade ju tidigare i bloggen att jag nu ser den som mitt arbete. Det var förstås otroligt skönt men spädde också på min prestationsångest en hel del. Det kändes som saker måste bli ännu bättre, ännu mer perfekt. Jag rusade iväg för fort i tanken helt enkelt.

Nu har jag haft den här tiden att se på och strukturera vad jag egentligen gör. Det finns så många måsten och borden runt bloggar, tusen tips att läsa och det är ju i och för sej bra, det är bara det att jag drunknade i det där till slut, kanske för att jag kände att det var så mycket som stod på spel, att jag ville göra det här bra. Nu har jag sansat mej och insett att jag är jag, jag gör det här på mitt sätt, inte efter någon mall. Ibland behöver en helt enkelt tid för att komma underfund med sånt.

Med det sagt så har det annars varit en underbar sommar (som ju inte är slut än). Min sommar har varit strösslad med möhippor och bröllop. Allra störst var att min lillebror gifte sej, jösses, blir rörd bara jag skriver om det! Att se sitt älskade syskon få en person som han är så fantastiskt lycklig med, en person som en själv tycker om så himla, himla mycket, är jättestort. Ni ska förresten få se lite bilder från min sommar sen men för nu så talar jag bara om att jag är tillbaka. Tillbaka lite klokare, lite lugnare och lite mer balanserad. Och hörrni: Tack för att ni tittat in här i alla fall och lämnat fina kommentarer, det gör mej så oerhört glad!

pick-nick 071

18 tankar om “En semester

 1. Välkommen tillbaka! Alla behöver vi en paus ibland – och när bloggen blir ett jobb är det klart att man skall ta semester från den! Din sommar låter underbar och jag hoppas att du har ett par till sådana veckor framför dig.

  Gilla

  • Tack snälla! Jamen ellerhur? Visst borde det vara ok att ta lite bloggsemester? 🙂
   Ja, den har verkligen varit jättehärlig på massor av sätt. Hoppas din också varit fin!

   Gilla

 2. Välkommen tillbaka! Som sagt har jag saknat dina kloka inlägg men jag förstår också när det kan bli för mycket. Har själv en tendens att pressa mig själv på fel sätt.
  Kram Cia

  Gilla

  • Tack fina! Ja, vi är nog många som halkar in i att försöka vara någon slags supermänniskor titt som tätt. Så dumt p.g.a att det verkligen funkar superdåligt.

   Kram!

   Gilla

 3. Många är vi som tenderar att bli Prestationsprinsessa eller Fröken Duktig. Då är det så otroligt viktigt att våga säga åt sig själv att ta det lugnt och kanske tänka om. Du gjorde helt rätt och även om det är skit att du har behövt uppleva en utmattningsdepression är det positiva att du nu känner igen tecknen och kan lyssna till dem!

  Heja dig!!!

  Gilla

  • Ja, jag är tacksam för det, att jag har sinnesnärvaro nog att se att något är fel nu. Ja, usch, varför är det så att vi tror att vi måste vara så perfekta hela tiden, klara allt. Så himla dumt!
   Och tack snälla 🙂

   Gilla

 4. Skoj att ha dig tillbaka! 🙂
  Jag har också funderat mycket över livet i sommar. Hur energi fördelas, hur saker prioriteras och hur jag själv mår av dom valen. Jag kom till liknande insikter som dig, fast det rör inte bloggen så mycket utan mina andra jobb, och jag tror det är himla viktigt att våga känna efter och erkänna saker för sig själv. Det är så otroligt skönt efteråt, och när man förändrar det som behövs förändras. Kram på dig!

  Gilla

  • Hej alltid lika kloka Erika! 🙂 Precis, jag tror en behöver tid för reflektion och jag tror att en inte ska vara rädd för att göra om det som behöver göras om för att en ska må bra.
   Kram!

   Gilla

  • Exakt, lite semester tror jag alla måste ha och jag är jätteglad att jag satte ned foten i tid den här gången 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s