Lata dagar och frozen yoghurt

froyo5

Jag fortsätter ta det lite lugnt, njuta av värmen som äntligen kommit och ha lite ”hemmasemester”. Är väldigt nöjd över att jag hejdade mej själv i tid den här gången, fattade att jag måste stanna upp lite. Jag tror så här: Har man en gång bränt ut sej så kommer en alltid att vara lite, lite känsligare för stress. Det kanske förresten blir lite missvisande, som att det endast är bloggen som gjorde att det blev för mycket ett tag. Så är det ju inte! Det är en lång kedja av måsten, händelser och företeelser. Helt plötsligt har massor med små saker hopat sej och bildat ett stort berg och en märker att en sitter vid foten av det berget och flämtar.

Men i alla fall: Hemmasemester var det! Här om dagen tog jag en sån dag, satt på balkongen, läste blanka tidningar och åt frozen yoghurt. Hittade ett för mej nytt märke på frozen yoghurt: ”Holly o Dan’s”, både eko och producerad i Sverige. Valde en med smak av mango och passion. Lite isig kanske men ändå väldigt god och uppfriskande. Fick i alla fall blodad tand för frozen yoghurt och gjorde min egen i glasspinneformat (recept kommer) som blev väldigt god.

Det är såna saker jag måste göra: Sitta i solen, äta glass, läsa tidningar och inte få det minsta dåliga samvete för saker som inte blir gjorda. Och springa förstås, ALLTID springa -Sjutton vad det hjälper bra mot en stressad själ! Bästa medicinen! Jag hörde någonstans att om en är stressad ska en inte köra så mycket högpulsträning men jag vet inte om jag riktigt kan ta till mej det? Jag går efter hur det känns helt enkelt och löpning känns som ren och skär avslappning för hjärnan.

Vad har ni för er förresten? Semester, jobb eller något annat?

froyo6

6 tankar om “Lata dagar och frozen yoghurt

 1. Jag förstår så väl (läs mitt senaste inlägg, så förstår du). Du gör så rätt som bara sätter dig och vilar. Men precis som du också säger: löpning är så galet bra mot den där stressen!!!

  Gilla

 2. Det ligger något i det du hört – träning är ett stresspåslag och kan vara dåligt om man är på väg att bli utbränd. Men det brukar gå att känna efter var gränsen går. När det blir tungt att komma ut och nivån bara blir sämre ju mer man tränar är det dags att ta en paus. Löpning måste ju inte heller vara högpulsträning så om man är trött och stressad är det bättre med en lugn jogg än tuff distans eller intervaller. Som alltid gäller det att lyssna på kroppen och om man vet mer om vad den kan vilja säga så är det lättare att höra rätt. Om du tänker tillbaka nu, hur fungerade träningen veckorna innan din paus?

  Gilla

  • Du har så klart rätt, jag ser nu att jag uttryckte mej lite klumpigt, som om det var mitt råd till alla som kände sej slitna. Jag menade egentligen att löpning fungerar bra för mej just nu, det får mej att slappna av och är ett andningshål. Så klart lyssnar jag på kroppen och just nu ropar kroppen JA! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s