Fartlek och en skön upptäckt

Det har blivit lite glest med springandet de senaste veckorna, bröllopsbestyr (inte mina egna, min brors) och resor har tagit upp en del av tiden -Så klart jättekul ochinget jag är trumpen över. Men igår gav jag mej i alla fall ut på en tur. Tanken var att ta en lugn lunkrunda men när jag sprungit någon kilometer kände jag att jag blev sugen på att elda på lite, se vad kroppen gick för i dagsläget. Jag kör ju väldigt sällan uppstyrda intervaller så det blev fartlek som vanlig. Jag bestämmer helt enkelt hur långt jag ska springa i ett visst tempo, sen gå eller joggvilar jag och springer igen. Jag la mej inte på maxfart utan i ett tempo som var några snäpp snabbare än mitt vanliga, så fort jag vill kunna springa helt enkelt. Och ja, det visade sej faktiskt bli en aha-upplevese.

Det visade sej att jag tydligen kan springa fortare, längre än vad jag själv ger mej kredd för. När jag sprungit den utmärkta sträckan fanns det krut kvar så jag kunde fortsätta en bra bit. På något vis kändes det nästan lättare att springa snabbare? Kroppen kändes liksom mindre tung. Hur som helst: Skön insikt! Nu är jag sugen på att testa detta pass som jag hittade hos Mia , det bygger också lite på att hitta ny fart.

intervall

Sommarkvällar förresten, så härliga att springa på: Lagom varmt och ett mjukt solsken. Det genererar lyckokänslor kan jag lova.

6 tankar om “Fartlek och en skön upptäckt

 1. Fartlek är bra! Körde själv lite under passet igårkväll, det är kul att liksom testa hur snabbt man kan springa en kortare bit. När jag har krafter kvar avslutar jag alltid med att ösa järnet uppför sista backen, och det är alltid lika jobbigt – och skönt att känna att man kan!

  Gilla

  • Vad härlig! Jag gillar fartlek så mycket, det hänger nog egentligen ihop med hela min personlighet. Blir knäpp av för mycket struktur 😀

   Gilla

 2. Vad härligt!
  Av någon anledning fegar jag alltid och kör mitt bekvämlighetstempo och ev lite till ibland 🙂
  Men som du skriver så kan man förmodligen öka på mer än vad man tror

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s