Att proppa in så mycket sommar det bara går

Är det bara jag som känner viss förrvirring nu? Som att tiden är lite fel och vi egentligen befinner oss i början av Juli? Det blev så konstigt när sommaren liksom kom på riktigt så här i Augusti. Runt omkring mej pratar folk om höst, om att allvaret börjar (haha, det där är förresten min hatfras som mamma alltid använde när skolan började: ”Nu börjar livets allvar”), om att det är dags för rutiner och jobb. Och jo, även jag har rutiner men jag suger mej fast vid de här sommardagarna som en igel. Åh vad jag känner att jag behöver dem. Jag är inte alls redo för höst riktigt än.

I alla fall: Helgen har vi ägnat åt att proppa in så mycket sommar det bara går i. Det innebär för mej att vara ute, att bada, att blunda mot solen. Igår fick vi till en extra fin sån där sommardag. Vi åkte ut till samma skogssjö vi var förut, hade matsäck med, badade och soltorkade. Det är så härligt tyst där ute, inga stora vägar finns i närheten så bara naturens egna ljud hörs -Så otroligt vilsamt. Fick en impuls till friluftsliv, att bara tälta på någon avskild plats, lyssna på tystnaden och göra saker sakta. En å andra sidan vet jag inte då jag hoppar högt om så mycket som en kotte faller från ett träd -Märkligt förresten, jag som är uppväxt i skogsbrynet?

Så här såg i alla fall vår gårdag ut:

stigFör att komma till badplatsen går en på en liten stig som leder runt en udde.

glänta

Och där, där bakom udden öppnar sej den här lilla gläntan med en pytteliten sandstrand,

korg

I korgen hade jag packat matsäck bestående av…

picknick

Pastasallad! Det är något med mej, pastasallad och bad. Det är en sån där  typisk matsäck vi alltid har haft med oss på stranden och i båten. Det ska helst inte vara någon tjusig sallad med massor av finesser, mer en basic med pasta, grönsaker och något protein. Hur som helst så smakade det som värsta lyxmiddagen i solen efter badet.

4 tankar om “Att proppa in så mycket sommar det bara går

 1. Jag är lika förvirrad jag!
  Och så känns det lite surt att sommaren kommer just när man ska jobba, men samtidigt skönt att kunna njuta av lite sol och värme även under en helt vanlig arbetsvecka.
  Idag t.ex. hade vi vår arbetsdag ute i skärgården, då var det ju rätt nice med sol och högsommarvärme om man säger så!

  Gilla

 2. Förvirrad till tusen, men tackar och tar emot. Jag har varit rädd att vi inte skulle få någon brittsommar och istället dundra rakt in i höst med mörker, regn och rusk. Nu njuter jag till fullo och passar på att ladda batterierna på alla sätt som finns.
  Det låter som om ni hade en helt perfekt dag! Sådana måste vi alla få uppleva och spara på!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s