En vardagsmorgon hos mej

Idag tänkte jag att ni skulle få följa med en helt vanlig vardagsmorgon hos mej. Mina mornar är kanske inte så spektakulära men rätt härliga ändå och så ser de ofta ganska likadana ut. Jag gillar helt enkelt min lilla, lugna morgonrutin väldigt mycket och så tycker jag så mycket om morgonen i sej, när hela dagen ligger framför en med möjligheter.

Okej, så här startar min morgon:

kaffe

Jag kan ABSOLUT INTE studsa ur sängen när klockan ringer. Det går verkligen inte, kan t.o.m nästan börja gråta om jag måste. Jag går inte alltid upp exakt samma tid men idealet är att vara uppe och igång vid åtta. Men i alla fall: Eftersom jag inte vill studsa upp ställer jag alltid klockan en timme innan jag måste gå upp så att jag hinner vakna till. Detta gäller också om jag måste gå upp supertidigt, jag vaknar hellre en timme tidigare för att få vakna sakta än att sova den där extratimmen. Under den här timmen går jag förvisso upp, men bara en kort stund för att ge katterna mat och sätta på kaffe. Sen återvänder jag till sängen och ligger där och ”går igenom internet” på telefonen, d.v.s kollar nyheter, bloggar, instagram, facebook. Först när jag är klar med det kravlar jag upp ur sängen.

frukost

Här är det lite olika, har jag bestämt mej för morgonlöpning så trär jag på mej träningskläderna direkt och ger mej ut innan frukost. Men annars, som den här morgonen. så äter jag frukost. Även om jag brukar snöa in på samma frukost ett tag så har det på sista tiden blivit lite mer varierat. Just den här morgonen blev det yoghurt med hallon och en knäckebrödsmacka med ruccola och champinjoner. DET är förresten en grej jag snöat in på på senaste: Knäckebröd! Det är ju för himla gott plus att jag känner mej lite hemma när jag köper ett paket Leksandsknäcke i affären.

disk

Efter frukosten så gör jag en rätt oglammig grej: Jag slänger in ett litet städrejs. Om det var så att jag hade en ”vanlig” sysselsättning och inte rörde mej hemma så mycket om dagarna så kanske jag skulle göra det på eftermiddagarna istället. men nu ser ju mitt liv ut så här. Alltså, det kanske låter sjukt pedantiskt att dammsuga varje dag men eftersom vi har innekatter så behövs det verkligen. Jag har lite fobi för att gå barfota på smul och gillar att ha det rent och harmoniskt omkring mej, därför är den där lilla halvtimmen av dammsugning och disk så sjukt värd. Jag får sinnesro av ett ok rent hem.

jag1

Efter det ser jag ut ungefär så här, lite trött med luggen i en tofs men det är också då det är dags för min lilla guldstund. Stunden då jag tar fram min målarlåda a.k.a sminkväska. Jag är egentligen inte så att jag MÅSTE ha smink, kan verkligen gå ut osminkad i alla lägen men just den här stunden är pur glädje och meditation för mej. Att sitta och botanisera lite bland skuggor och rouge och liksom göra mej klar för dagen.

jag2

Efteråt ser jag lite piggare ut va? I vilket fall som helst känner jag mej redo för att starta dagen på riktigt vid det här laget!

Hur ser dina mornar ut? Lika, olika? Stressiga eller lugna?

7 tankar om “En vardagsmorgon hos mej

 1. Jag dammsuger två gånger om dagen. Inga katter, bara barn… Bara nedervåningen dock, köket och hallen blir ju rätt smuliga/sandiga/stökiga snabbt. Där uppe blir det oftast bara en gång i veckan (förutom alla de gånger när jag drar av Mellan jeansen och det ligger en halv sandlåda i fickorna. Nio år som mamma och jag har fortfarande inte lärt mig…)

  Mornarna är annars hyfsat softa just nu när jag är föräldraledig. Går upp vid 6.30 och dricker citronvatten, läser andaktsbok och yogar en stund. Då sover bebis. Väcker de stora vid 7 och fixar frukost, påklädning och hela det där rejset. Skickar iväg stor vid 7.50 och en kvart senare går jag med Mellan till förskolan (med bebis i vagnen). Tar ofta en pw eller tränar lite efter det och sen KAFFE! Typ dagens bästa stund.

  Sen beror det på. Ibland jobbar jag, ibland kollar jag på film, ibland städar jag, ibland sitter jag och bloggar och sånt vid datorn. Sen hämta kids igen och köra hela familjerejset tills det är gonatt vid 22-23.

  Börjar dock jobba snart och då blir det uppvak innan 05 några dagar i veckan igen…

  Gilla

  • Haha, älskar att du också dammsuger flitigt, var rädd att folk skulle uppfatta mej som helt manisk.. Om sanningen ska fram så händer det att jag drar en tur med handdammsugaren under dagen också..hehe

   Så himla kul att få en sån redogörelse av din morgon, tycker det är sjukt spännande att läsa om hur andra gör och har det 🙂

   Gilla

 2. Mina morgnar ser olika ut lite beroende på vilken tid jag börjar jobba. Ifall jag har morgontur på jobbet så ser mina dagar ganska lika ut. Jag stiger upp, äter frukost och fixar mig i ordning inför jobbet ungefär. Jobbar jag däremot kväll på jobbet så behöver jag inte vara på jobb förrän klockan tre och då varierar min dag mycket. Brukar försöka stiga upp före halv tio och sen äter jag frukost som vanligt. Därefter blir det oftast lite slösurfande bland diverse bloggar och facebook innan jag kommer igång ordentligt. Efter det kan det bli en löprunda och dusch efteråt då.

  Lite beroende på vad klockan är, (hur mycket jag fastnade framför datorn på morgonen… ) så blir det oftast lite städning eller allmänt fix som tvätt efter löprundan. Sedan då lunch/mellis innan jag måste göra mig i ordning inför jobbet. Ungefär så, ganska lugnt egentligen.

  Vad kul att du är tillbaka igen förresten! 🙂

  Gilla

  • Dina morgnar är lite som min fästmans då, han jobbar också olika tider. Faktiskt är det rätt lätt hänt för mej att jag råkar slinka med på dem men försöker ha mina egna rutiner för det är ju i ärlighetensnamn inte jag som jobbat till 22.30..eh 😀

   Tack förresten! Det känns riktigt härligt att vara på banan igen 🙂

   Gilla

 3. Mina morgnar startar ungefär så här: ”Neeeeeej, nu sov jag för länge igen, får duscha snabbt!”.
  Om jag har sovmorgon (yay) så vaknar jag av grannens mobil som vibrerar och vibrerar och det snoooooozas i all oändlighet hos grannen. Till slut blir jag arg, skriker lite och tar min dusch.
  Lugna fina morgnar hos mig 😉
  Desto bättre är de på helgerna dock!

  Gilla

  • Haha, hjälp! Men du, den där grannen, kan du inte prata lite med hen, låter ju olidligt 😦 Jag har iof Daniel som envisas med att snooza men honom kan jag i alla fall putta till och ryta till åt, det är lite värre med grannen tänker jag..

   Gilla

   • Jag vet! Jag är så feg! Jag borde verkligen… Fast hens larm går inte igång förrän 7 och då är jag i regel nästan redan på väg till jobbet. Men det är de där himla sovmorgnarna. Får jobba på mitt konfrontationsmod!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s