Höstlöpning och vanelöpar’n

Höstbucket-listor poppar upp här och där ser jag. Jag har också massor med saker jag vill göra i höst, ni vet, det där vanliga: bunkra te i roliga smaker, gå på bio, maratonkolla serier (det gör jag i och för sej på sommaren också), fika på mysiga caféer, vara hemma i Dalarna och ute i skogen. Men mest av allt vill jag springa, för det kan verkligen vara så att hösten är den bästa springårstiden!

skor

Jag började ju springa på sommaren, liksom i tron att det var den bästa årstiden för spring, men när hösten kom fattade jag verkligen grejen: Det är perfekt temperatur men ännu inget snöglopp på marken, det är vackert, speciellt som löven gulnar, det kan vara helt fantastiskt solsken vissa höstdagar. Skulle jag ha börjat nu skulle jag definitivt ha börjat på hösten (*hint, hint* om du står i begrepp att starta och tror att tåget redan gått för i år).

väg

En grej som jag har bestämt mej för att det ska bli mer av den här hösten är att jag ska våga ta nya vägar. Nu är ju det i och för sej inte något höstspecifikt men för mej är det välbehövligt. Alltså, jag är en sån himla vanelöpare att det inte är klokt! Skäms nästan lite över detta men erkänner att jag har har ungefär tre-fyra rundor jag växlar mellan: en superkort, en femkilometrare, en sju och en mil och runt dessa harvar jag mest hela året, variationen ligger mest i att jag kombinerar dem på olika sätt. Jag antar att det är något slags trygghetsbeteende? Hur som helst: Jag ska bryta det denna höst! Jag menar inte att jag tänker ge mej rätt ut i skogen och testa nya stigar (kanske sen) men jag tänker att jag måste kunna ta minst en ny avfart vid varje löprunda i alla fall.

löv

Jaha, nähä, nu ska jag väl bara smälta min lite sena lunch och sen ge mej ut på en höstrunda. Lovar att svänga av på minst ett nytt ställe!

Hur är du? Rutinlöpare eller äventyrare?

 

5 tankar om “Höstlöpning och vanelöpar’n

 1. Känner ingen mig 🙂 Jag är inte den som tar nya rundor, växlar lite som du gör och jag springer även ”andra hållet” hahaha Jag har aldrig tyckt att jag behöver omväxling. Men nu efter sommaren kände jag att jag började tröttna på min runda, nästan så att jag tyckte att det var tråkigt att springa. Men det beror nog på att det är samma och samma hela tiden…. dax för förändring!!

  Gilla

  • Haha, jamen så gör jag också: Springer åt andra hållet ibland. Fast nu var jag precis ute och tog några oprövade avfarter, det piggade faktiskt upp! 🙂 *rekommenderas*

   Gilla

 2. Ping: Inte ens när det blir dåligt blir det dåligt - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

  • Jamen du är ju så där riktigt häftig och testar nya stigar i skogen! Är full av beundran och tänker att jag har en bit kvar dit..:-D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s