Frukosttips: Rosa bovetegröt

bovetegröt

Jag har gjort en rätt snygg (och god såklart!) gröt några mornar nu, en rosa bovetegröt, så jag tänkte att jag skulle dela med mej av det superenkla receptet. Bovete är ju en liten superfood, rikt på antioxidanter och blodsockerstabilisernade, dessutom är det glutenfritt vilket jag tycker känns extra mjukt och bra i magen på morgonkvisten.

Jag använder mej av:

 • 1 dl boveteflingor
 • 2 dl vatten
 • 1 näve hallon (ca 1 dl)
 • En nypa salt

Jag gör min gröt så här:

Jag blandar ihop vatten, hallon salt och boveteflingor och kokar upp tills det fått en bra konsistens -Simple as that! Sen serverar jag gärna gröten med skivad banan och mjölk av något slag.

Hm..ja, ibland skäms en nästan när en delar med sej av så här enkla recept.. Fast jag tänker att det är så gott och magvänligt att det vore synd om någon missade.

bovetegröt2

7 tankar om “Frukosttips: Rosa bovetegröt

  • Åh, tack för tipset! Han liksom inte riktigt vågat testa hela korn, fick för mej att det var krångligt. Men det verkar det ju inte vara så nu ska jag allt prova 🙂

   Gilla

 1. Stiligt med rosa! Jag gillar verkligen hallon, den där gröten ska jag nog testa, för jag tror minsann också attt jag har bovete står i mitt superfoodsskåp ( som jag använder lite för sällan ) Bra tips och tack för det!

  Gilla

  • Visst är det 🙂 Ja testa! Det är inte svårare än att koka havregrynsgröt och så tycker jag att det har en himla god, nästan lite örtig smak.

   Gilla

 2. Ping: Snabb och nyttig hallon och kokosglass - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s