Om att springa sakta och träningsfrisyrer

Onsdagens löpning slutade på 5,5 kilometer i mycket makligt tempo. Jag har så enormt, enormt svårt att hålla igen bara, jag får titta på klockan stup i kvarten för att kolla att jag inte rusar iväg. Alltså, nu låter det kanske som att jag är blixten och inte kan sluta springa i superhastighet… En kan ju önska, men riiiiktigt så är det inte. Det är snarare så att jag hittar ett tempo i början som jag tycker är bekvämt men som egentligen visar sej vara för snabbt för sträckan jag tänkt mej med följd att jag inte riktigt orkar på slutet. Men som sagt, det blev det faktiskt en långsam runda p.g.a regelbundna fartkontroller av mej själv. Trots trötthetskänslan jag upplevde tidigare så kändes det riktigt skönt att springa. Ibland är det ju så, ibland behöver kroppen bara en kickstart, andra gånger är det bättre att vila. Tycker kroppen är rätt bra på att tala om sånt för en faktiskt.

Och kolla förresten! Jag hade gjort mej extra fin också:

hår2

 

Jag gillar att känna mej fin när jag tränar, inte i den mån att jag planerar träningsoutfiten i förväg kanske, men jag tänker så klart lite på vad jag tar på mej. Håret där emot, det gör jag nästan aldrig något speciellt med, jag snor bara upp det i en knut och så får det vara bra. Men den här gången gjorde jag en liten inbakad fläta på sidan och kände mej faktiskt rätt fin.

Hur brukar ni ha håret när ni tränar? Lägger ni lite extra energi på det eller sätts det upp bara för att hålla det från ansiktet? Tänker kanske att det är lite skillnad på dem som tränar på gym och träffar andra människor och dem som springer allena som jag? Att en kanske lägger mer krut på ”gymhåret”? *djupt filosoferande* :-). Här är förresten ett inlägg som Upp och Hoppa skrivit om träningsfrisyrer som en kan kika på för inspiration om en känner sej manad att frisyrexprimentera.

 

6 tankar om “Om att springa sakta och träningsfrisyrer

 1. Jag har nog bara mitt hår i nån form av tofs när jag tränar. Däremot kan jag nog använda mig av olika hårprodukter som hårspray eller nån stylingkräm för att få allt att hållas på plats. Blir vansinnigt irriterad på småhår i ögonen eller i ansiktet överlag, så brukar försöka ”platta ner” allt rufs. Ska jag delta i nåt lopp så kan jag nog försöka fixa mig lite mer, eftersom där oftast finns nån fotograf som tar bilder och då vill jag kanske se lite finare ut. 🙂 Så då blir det kanske en fläta…

  Gilla

 2. Det är verkligen svårt att hitta ett behagligt LAGOM långtempo.
  Jag springer ofta långpassen för fort och är för trött när jag kommer hem, även om jag kommer runt. Tanken är ju att just de långa passen ska ligga på en lägre puls… Men en lever så länge en lär? Right? 🙂

  Gilla

  • Men precis: Mina långpass börjar kvickt och slutar lååååångsamt. Skulle vilja hitta ett mer jämnt tempo där.
   Haha, ja, men just detta verkar vara sjukt svårt att lära sej? 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s