Snabb och nyttig hallon och kokosglass

Här om dagen blev jag så sjukt sugen på glass att jag gick igenom skåpen och och gjorde en av det jag hittade där. Det blev en rosa, nyttig och sockerfri glass (är tydligen inne på rosa mat denna vecka)

kokoshallonglass1

Den glass är egentligen inget revolutionerande men  god så den förtjänar att delas ändå tycker jag! Den påminner lite om s.k ”nana ice cream” men utan bananen då.

Du behöver (1 port)

 • 2 dl frysta hallon (eller andra frysta bär)
 • 1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
 • 1,5 dl kokosmjölk (jag använde Garants i rosa tetra)

Gör så här:

Häll hallon, jordnötssmör och kokosmjölk i en bunke med hög kant och mixa med stavmixer till en slät, ”glassig” konsistens. Om du tycker att glassen blir för lös kan du ställa den i frysen ett tag. Jag tyckte inte det behövdes utan åt den som den var, men då gillar jag också lite rinnig glass.

kokoshallonglass2

Jag använde ingen sötning i min glass men om en skulle vilja ha den lite sötare så tror jag det skulle bli jättegott att slänga i några färska dadlar eller ngn matsked agavesirap. Sen finns det ju tusen andra sätt att variera glassen på, en kan blanda i flagad mandel, kakaonibs, kokos eller något annat en gillar.

kokoshallonglass3

6 tankar om “Snabb och nyttig hallon och kokosglass

 1. Åh vilken spännande variant, har sett många recept på bananglass men aldrig någon glass av detta slag. Just nu på hösten är jag inte så glassugen då jag är en fryslort av rang men jag ska helt klart lägga det på minnet 🙂

  Gilla

  • Haha, jo, jag är också ganska frusen av mej men ändå dök glass-suget upp helt oväntat. Fast ja, liiite kallt blev det ju 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s