En blöt fredagstur och tankar om träning

Idag har jag vilodag men igår gick jag direkt ur sängen och gav mej ut och sprang i spöregnet. Regn kan ju förvisso vara fint att springa i när det strilar lite försiktigt, men igår kom jag verkligen hem dyblöt, totalt dränkt in på bara skinnet. Men ändå: Den känslan är också ganska härlig, att komma hem lite frusen och blöt, krypa ned i ett varmt bad och sedan ha hela fredagen framför sej. Det blev en lugn runda på 5 kilometer igår också eftersom jag fortfarande är tung och trött i kroppen, men så får det vara. Jo, och så har jag förresten varit duktig på att hålla mitt löfte om nya vägar denna vecka, jag har svängt av på massor av ställen där jag aldrig svängt av förut och därmed också hittat nya, bra intervallbackar, sköna rakor och vackra ställen att vila ögonen på -Hur bra som helst!

När jag sprang igår reflekterade jag lite över hur skönt tänk jag hittat i min träning nu. Jag har ju bara varit en springande människa i två år men bara under den korta tiden har jag gått på många irrvägar och tankevurpor om fart, längd, kropp och sånt. Nu känns allt sådant så fjärran. Jag springer för att jag vill springa helt enkelt, jag springer för känslan och mitt mående. Jag har släppt all prestige och alla borden och måsten. Naturligtvis gillar jag ju också att bli snabbare och uthålligare men jag gör det på mitt vis och det är så otroligt skönt!

Det bästa med träningen är hur den får mej att känna: jag blir pigg, glad, orkar mer och känner mej så stark (och himla tuff också faktiskt).

Bilderna är från en mindre regnig dag. Igår såg jag ut som en röd, dränkt katt och kände mej inte alls sugen på att förevigas.

spring2

spring1

 

2 tankar om “En blöt fredagstur och tankar om träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s