Järn och svart bönpasta

Så var det måndag igen! Jag vågar nästan inte säja det p.g.a känner mej tjatig men: Veckorna går så otroligt fort. Är det så att livet speedas upp lite mer för varje år en lever? Det känns nästan lite så, en får liksom hålla i sej och försöka hänga med.

Hoppas ni har haft en fin helg förresten. Min har varit bra men väldigt lugn. Även om jag känner mej frisk nu så är det som segheten hänger kvar och jag har mest velat sitta uppkurad i soffan och titta på serier. Segheten påminde mej i och för sej att införskaffa järntabletter när vi handlade idag. Alltså, jag är hopplös på det där! Börjar äta dem men köper sen aldrig nya, det blir inte riktigt regelbundet. Är dessutom rätt säker på att jag behöver extra järn. Dels är jag kvinna, jag är veggo och äter en hel del helveganskt,dessutom springer jag vilket jag har förstått kan bidra till järnbrist. Det har något att göra med  att de röda blodkropparna går sönder tror jag – Här finns en mer utförlig text!

Hur som helst: Egentligen var meningen med den här texten att berätta om min lunch. Jag inhandlade inte bara järntabletter utan även svart bönpasta, har velat testa det länge.

bönpasta1

Det blev alltså bönpasta med tomatsås innehållande kidneybönor och quornfärs till lunch. Jag har tidigare testat Risentas bönpastevarianter (och gillat) men denna kom från Nutri-Nick  och är baserad på svarta bönor -God tycker jag!

Jag gillar de här bönpastorna som har kommit på senaste, dels tycker jag att de inte avviker allt för mycket från hur vanlig pasta smakar och dels, även om de är dyrare, så är de dryga, en behöver inte äta lika mycket eftersom de är otroligt mättande. Dessutom får en sej en rejäl dos protein om en nu är ute efter det (denna innehåller 45,1 gram protein per 100 gram).

Har ni testat? 

pasta4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s