Lunch bowl

God dag måndag! Hoppas er helg varit fin? Min har varit superbra med mycket mys, god mat (bl.a dumplings och en episk hamburgare med blue cheese, mozarella och cheddar..mmmmhm) och lugn. Jag har ju testat att låta bloggen vara vila under helgerna på det senaste. Det är kanske inget jag tänker fortsätta med men just nu har det känts bra att bara vara. Jag mår rätt bra efter min dipp i somras men försöker ändå vara försiktig med mej själv, se till att det inte blir för mycket.

Tänkte visa er en supergod lunch jag åt i förra veckan, en ”lunch bowl”! Egentligen är det ju en vanlig sallad men visst låter det lite godare med lunch bowl? Mer spännande i alla fall? En lunch bowl gör du genom att krafsa ihop allt gott du har i kylskåpet som skulle kunna tänkas passa i en sallad (eller ja, bowl då)

lunchbowl1

lunchbowl2

Nyckeln här är, tycker jag, att ha något salt, något sött och något knaprigt, några bra kolhydrater och något protein. I min bowl hade jag: riven rödbeta, riven morot, skivad nektarin, majs, kokt, helt bovete (ja, bovete fungerar till annat än gröt *tips, tips*) och ett stekt ägg. Över hela härligheten strödde jag fetaost och rostade, salta solrosfrön. Det blir så h.i.m.l.a GOTT!

lunchbowl5

Mmmmmmm….

5 tankar om “Lunch bowl

 1. Har klurat på att använda bovete till annat än gröt, sallad låter som en fin grej 🙂 Jag låter också bloggen vila om helgerna, eller på söndagarna fotar jag det mesta till bloggen men skriver inget. Tycker det är skönt att bunkra upp lite och ladda batterier och inspiration på helgen!

  Gilla

  • Ja, det funkar nog utmärkt som substitut till pasta, ris eller potatis till lite vad som helst tror jag 🙂
   Mm, det är faktiskt fint att få vara helt ledig ibland och att kunna samla lite material i lugn och ro 🙂

   Gilla

 2. Ping: Snabb lunch: Lunch bowl - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s