Chlorella

Igår gjorde jag en frukost, en smoothie bowl, som ja?..Liknade cement? Min vision som var att den skulle bli härligt grön men det ville sej inte riktigt. I det här fallet tror jag att det var blåbärens fel att färgen blev så oaptitlig…

Tadaaa, ser det inte fantastiskt ut…eh..*host*:

smoothiebowl1

 

Varför trodde jag att den skulle bli grön då? Jo, förutom spenat hade jag adderat Chlorella, en superfood som jag varit nyfiken på länge.

chorella1

Jag har faktiskt varit så nyfiken att jag länge tänkt beställa men liksom inte kommit mej för. Men så i helgen, när vi ändå handlade, så såg jag att den fanns i affären i form av pulver (vissa varumärken har tabletter också) i en burk från Friggs. Anledningarna till min nyfikenhet är: 1. Jag är en superfood-junkie, tycker allt sånt är så spännande, 2. Chlorella innehåller massa braigheter, såna braigheter som jag är ute efter. 3. Det har spexig färg

En av de bra grejerna är att den innehåller alla mineraler, alla vitaminer och alla aminosyror en behöver. Dessutom innehåller den järn och vitamin b12 och en hel del mer. Chlorella ska också kunna rensa kroppen på tungmetaller då den tar upp det i sina cellväggar (OBS för att jag inte är något proffs här och ej har läst massor med forskningsrapporter, googla om du vill bilda dej din egen uppfattning).

Det som attraherade mej mest med det här gröna, lilla pulvret var dock mineralinnehållet. För så här: Jag är en person som svettas rätt mycket och dessutom dricker jag så himla mycket vatten (en ovana jag har). Alltså tänker jag att jag är rätt bra på att utarma kroppen på mineraler och det borde vara bra att fylla på lite.

chorella2

Slutligen: Jag tar inte sådant här med superfoods så superallvarligt. Jag tycker mest att det är kul att testa, se om det möjligen får mej att må bättre på något vis. Superfoods kommer liksom och går i mitt liv, vissa köper jag bara en gång och vissa får stanna kvar, chia t.ex. Men först och främst tror jag på helheten, att äta bra och få i sej viktiga näringsämnen genom kosten, sen skadar det ju inte att boosta lite extra med någon superfood.

Lovar att återkomma om någon månad och tala om, om jag tycker just Chlorella gör något för mej!

Har du någon favoritsuperfood som du tycker gör skillnad?

7 tankar om “Chlorella

 1. Jag gillar oxå att testa massa olika grejer som ska vara bra för kroppen. Du borde ju testa att resuméers på en healthy Box! Då får du ju massor av grejer att prova på!

  Gilla

 2. Vilket bra inlägg! haha det är inte alltid man lyckas med den där fina smakliga bilden. 🙂 Hur smakade det då?
  Jag har inte heller testat Chlorella, kan det inte vara så att kroppen reagerar ganska starkt i början? Just för att det är utrensande?

  Gilla

 3. Ping: Fredagsfavoriter | Matsdotter - Healthy Living

 4. Ping: Min superhylla – Träningsblogga

 5. Ping: Biverkningar av chlorellaCharlotta Sofia springer och trimmar

 6. Ping: Chlorella- Följetongen - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s